Thermisch

Door gecontroleerd EPS-korreltjes te mengen met cement, water en speciale additieven wordt een ultra-licht en thermisch goed isolerend beton gecreëerd: BETOPOR isolatiechape. Het wordt vloeibaar aangebracht op vloeren om leidingen mee uit vullen of op platte daken om een helling te maken.

Akoestisch

De combinatie EPS-korreltjes met poreus cement maakt dat BETOPOR contactgeluiden van bvb stappen of stoelen goed dempt. De belangrijkste toepassing van BETOPOR wordt dan ook teruggevonden op verdiepingen van gebouwen: appartementen, kantoren, rusthuizen, ...

Economisch

Zelf ontwikkelde volautomatische mobiele installaties garanderen een minutieuze dosering en menging van de verschillende grondstoffen op de werf zelf. Dit leidt tot een snelle verwerking en uitvoering van de werven wat een groot economisch voordeel biedt.

Ecologisch

BETOPOR bestaat volledig uit polystyreen, cement en lucht. Het bevat helemaal geen broeikasgas-sen zoals HFK's in gespoten PUR, waardoor de equivalente CO2 uit-stoot zeer laag is. Gerecycleerde EPS korrels dragen bij tot een aanzienlijke besparing in het grondstof- en energieverbruik.

VERPOLA bvba uit Brugge is sinds 1992 producent van gerecycleerde EPS korreltjes. VERPOLA heeft met deze korreltjes een gamma isolatiechapes ontwikkeld: BETOPOR PRO en PLUS in zakken, en BETOPOR FLOORMIX geleverd en gepompt op de werf zelf. In 2012 werd een installatie in gebruik genomen om nieuwe zilverkleurige EPS pareltjes te maken. Hiermee wordt de superisolerende BETOPOR SILVER gemaakt.

BETOPOR isolatiechape is geschikt voor de uitvulling en isolatie van vloeren en platte daken zowel bij nieuwbouw of renovatie van woningen, appartementen, burelen, scholen, klinieken, .....

De grootste omwenteling voor VERPOLA was de ontwikkeling van de mobiele meng- en pompunits, vergelijkbaar met een betoncentrale op wielen. Deze kunnen computergestuurd alle mogelijke formules aanmaken op de werf zelf, aangezien alle componenten voor BETOPOR in aparte silo's opgeslagen zijn: EPS korreltjes, cement, water, additieven. Grote volumes zijn hierdoor snel uit te voeren, wat een grote tijdswinst oplevert.

BETOPOR beschikt over kwaliteitskeurmerk ATG.
 

logo maksmaKs bvba (maximum K-solutions) is het eigen aannemingsbedrijf van Verpola dat instaat voor een correcte plaatsing van Betopor Isolatiechape, Betopor Silver en EPS Silver-platen, desgewenst voorzien van het thermo-akoestisch Makaris systeem of Acoustic Reflex.