Duurzame dakisolatie met Betopor®

De gezelligste, maar tegelijk koudste tijd van het jaar is
aangebroken. Om het binnen aangenaam warm te hebben, is een grondig
geïsoleerde woning belangrijk. Dakisolatie is één van de beste
investeringen in je huis en komt in verschillende varianten. Maar welk
type dakisolatie kies je best voor jouw woning? Wij helpen je graag op
weg.

Meer dan ooit hoor je overal over het belang van een goed geïsoleerde woning.
Dakisolatie is één van de beste en belangrijkste investeringen in je
huis. Een goed geïsoleerd dak kan immers tot 40% besparen op je
jaarlijkse uitgaven voor verwarming en airconditioning. Er zijn echter
verschillende soorten dakisolatie. Wij adviseren je graag richting de
perfecte dakisolatie voor jouw woning.


1146 met en zonder omgekeerd dal

Het dak op met Betopor®

De keuze van isolatie hangt af van de situatie en de gewenste dakafwerking.

  • Betopor Roofmix fungeert als hellingsbeton op een plat dak en bevat gerecycleerde EPS-korrels. De Roofmix is licht, waardoor grote overspanningen niet zwaar belast worden. Daarnaast ben je verzekerd van een snelle droogtijd
    van de bovenste laag. Bij droog weer breng je het dampscherm al na enkele
    dagen aan. Krijg je helaas te maken met typisch Belgisch regenweer, dan droogt de toplaag toch vrij snel uit.
  • EPS-Silverplaten isoleren het dak gedurende de volledige levensduur. Met een lambdawaarde van 0,030 zijn ze vochtbestendig, hoogdrukvast én 100% krimpvrij! Bovendien zijn EPS-Silverplaten circulair en bevatten enkel lucht, geen gassen. Daarnaast is er geen afname van isolatiekracht: de isolatiewaarden zijn uiterst goed dankzij de béste grondstoffen en
    de manier waarop we de platen vervaardigen. Ze scoren ook hoog qua geluidsabsorberende kwaliteiten! Je verlijmt de platen eenvoudig voor EPDM en ze zijn bovendien inzetbaar als isolatie voor muren en vloeren – ideaal voor het tackeren van vloerverwarming.
Welk type Betopor® dakisolatie je ook kiest: je bent verzekerd van een krimpvrij en vormvast resultaat.

Besparen met dakisolatie

De investering in dakisolatie betaalt zichzelf terug in gemiddeld 4 tot 6 jaar. Die terugverdientijd hangt af van allerlei factoren: de grootte van het dak is bepalend, net als het type verwarming. Daarnaast zijn de isolatiedikte en de manier van plaatsing van belang. Een dak isoleren langs de buitenkant, een “warm of omgekeerd dak”, levert meer rendement en voordelen op tegenover isoleren langs de binnenkant. De Betopor HOGE DENSITEIT EPS-Silverplaten M25-SE zijn in tegenstelling tot wat vele verkeerdelijk denken, UITERST GESCHIKT hiervoor.

1151 temperatuur buiten

‘Mee met de Stroom’

Veel Vlaamse woningen zijn niet of onvoldoende kwalitatief geïsoleerd. Een renovatie met de nodige aandacht voor isolatie dringt zich dan ook op. De Vlaamse Overheid moedigt iedereen aan om actie te ondernemen. Dankzij initiatieven zoals ‘Mijn VerbouwPremie’ biedt het een duwtje in de rug om het isolatieniveau op te krikken naar hedendaagse standaarden.

Betopor® is de perfecte partner voor een duurzaam geïsoleerde woning. Onze producten combineren gerecycleerde EPS-parels en pure lucht als isolator. Je isoleert dus op een duurzame manier en je woning voldoet meteen aan de geldende eisen wat de U-waarde betreft voor vloeren, daken en binnenmuren.

1152 temperatuur binnen zonder omgekeerd daksysteem

Omgekeerd dak

Wil je een plat dak isoleren zonder al te ingrijpende werkzaamheden? EN verkeert de dakafdichting nog in goede staat? Een omgekeerd dak is de oplossing! Hier komt de isolatie rechtstreeks bovenop de bestaande dakbedekking. De dakbedekking fungeert als waterdichte afdeklaag, waardoor een bijkomend dampscherm niet nodig is. Ook de isolatielaag zelf dient water- en drukvast te zijn om thermische topprestaties te leveren.

Bovenop de isolatielaag werk je af met een groendak of een ballastlaag naar keuze. Deze laag beschermt het platte dak tegen storm- of UV-schade en kan afgewerkt worden met keien, siergrind, hout of tegels.
1153 temperatuur binnen met omgekeerd daksysteem

Een dak kwalitatief (na-)isoleren met Betopor®?

Je ziet het, de mogelijkheden zijn talrijk. We staan voor je klaar met advies op maat van jouw project. Aarzel niet om ons te contacteren of vraag alvast online een offerte aan. Tot binnenkort!
Betopor Systeem Omgekeerd Dak Opbouw