Overheidsgebouwen duurzaam isoleren met Betopor®
De overheid heeft een voortrekkersrol op veel vlakken. Duurzaam bouwen en renoveren is er daar één van. In veel landen zijn er regels die aanzetten om te isoleren zonder gas. Zo gelden premies er enkel voor het isoleren met duurzame materialen. In België is dit (nog) niet het geval. Toch zijn er andere manieren om mensen aan te moedigen om voor alternatieven te kiezen. De overheid kan bijvoorbeeld zelf het goede voorbeeld tonen.
Betopor® kan perfect worden ingezet bij het bouwen of renoveren van overheidsgebouwen. Want hoewel we vaak denken aan privéwoningen en industriegebouwen bij energiemaatregelen, is ook een duurzame aanpak in openbare gebouwen hoognodig!
Een nieuwe kijk op isoleren met Betopor®
- Alternatief voor gashoudende isolatiematerialen: gashoudende isolatie is nefast voor de opwarming van de aarde. De schadelijke gassen ontsnappen sowieso en komen in de leefomgeving terecht. Betopor® gebruikt daarentegen enkel "verpakte lucht" als isolator.
- Circulair geproduceerd: Betopor®-producent Verpola zamelt EPS in via industrie en containerparken. Dit vormt de basis voor nieuwe isolatieproducten. Moet de isolatie verwijderd worden bij afbraak? Dan kan die volledig worden gerecycleerd.
- Boost de energie-efficiëntie:
overheidsgebouwen zijn vaak ondermaats geïsoleerd waardoor heel veel energie verloren gaat. Door duurzaam te isoleren met Betopor® pak je het probleem bij de kern aan en kan je blijvend genieten van kwalitatieve isolatie.
- Isoleer het volledige gebouw: Betopor® heeft tal van duurzame producten en systemen. Geschikt om de vloeren, muren en platte daken kwalitatief te isoleren!
Betopor® in overheidsgebouwen?
Meer informatie over duurzaam isoleren in overheidsgebouwen? Of interesse in Betopor® voor een aanbestedingsprocedure? Wij werken graag mee aan meer duurzaamheid binnen overheidsgebouwen!