Een energiezuinige thuis voor DIY’er Jens
Voor de renovatie van zijn nieuwe thuis in Zwevegem koos Jens Vercruysse resoluut voor een energetische aanpak. Om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken, ging hij op zoek naar duurzame materialen. Voor vloerisolatie was zijn keuze alvast snel gemaakt!“Ik ben heel tevreden over het eindresultaat en van mijn keuze
voor Betopor. Ik opteerde voor deze isolatie vanwege het duurzame
karakter. De vlotte en aangename samenwerking kreeg ik er zomaar bij!”
Het doel was om met een energetische renovatie een heel zuinige woning te creëren. Daarvoor is niet alleen een grondige analyse van de huidige staat nodig, er moeten ook doelstellingen geformuleerd worden op vlak van energie, comfort en functies. Zo voldoet de woning vandaag al aan de normen van morgen!
Een man met een plan
Als Business Development Manager bij NIBE haalde Jens natuurlijk één van die kwalitatieve warmtepompen in huis. Die warmtepomp wou hij combineren met vloerwarming voor de benedenverdieping. “Ik moest dus op zoek naar duurzame vloerisolatie die het systeem zou ondersteunen. Ik dacht meteen aan Betopor. Ze hebben veel aandacht voor het milieu en bij vroegere samenwerkingen was ik altijd heel tevreden over het resultaat!”, vertelt Jens.
We adviseerden Jens over de mogelijke Betopor-isolatieoplossingen en zijn keuze viel uiteindelijk op een gewapende isolerende vloerplaat Betopor Floormix dikte 20cm met daarop na het vlakschuren onze Betopor EPS-Silverplaten. Een isolerende vloerplaat in Betopor rechtstreeks op de volle grond biedt een handige en goedkopere oplossing dan een nieuwe betonnen vloerplaat met isolatie achteraf. “De combinatie van de chape en isolatieplaten was voor mij ideaal. Ik kon er makkelijk mijn vloerverwarming op tackeren en ook de gekozen tegels en plankenvloer kon ik er perfect mee matchen.” Bovendien draagt de lambdawaarde van 0,030 sterk bij tot de energiezuinigheid van de woning.
Aan het werk!
Op het afgesproken moment kwam onze Betopor-vrachtwagen langs met de isolatiechape. Ons plaatsingsteam bracht de Betopor Floormix nauwkeurig aan. Daarna was het de beurt aan Jens. Hij plaatste de Betopor EPS-Silverplaten helemaal zelf. “De platen zijn makkelijk hanteerbaar en alles verliep heel vlot”, vertelt hij trots.
Bovenop de Betopor EPS-Silverplaten kwam de vloerverwarming en als laatste een laag anhydrietchape. Dit type chape is ideaal bij een beperkte vloeropbouw. Er is immers slechts een laag van 5,5 cm nodig in combinatie met vloerverwarming.
De gezelligste thuis
Voor de vloerafwerking koos Jens voor een mix van warm parket en hippe terrazzotegels. Die toffe combinatie geeft een moderne twist aan zijn landelijke woning. Het is bovendien hét bewijs dat een energiezuinige woning er niet saai hoeft uit te zien.“Ik ben heel tevreden over het eindresultaat en van mijn keuze voor Betopor. Ik opteerde voor deze isolatie vanwege het duurzame karakter. De vlotte en aangename samenwerking kreeg ik er zomaar bij!”, besluit Jens.