Renoveren? Isoleer efficiënt met een 2-in-1 vloerplaat!

Plan je om je woning grondig te renoveren? Dan heb je vast al nagedacht over degelijke vloerisolatie. Idealiter houdt deze isolatie niet alleen de warmte binnen, maar kan je er bovendien een aanmoedigingspremie voor ontvangen. Nog beter wordt het als die isolatie ineens ook fungeert als vloerplaat. Met Betopor kan dat! Ontdek hier alles over onze slimme producten.​

Isolatie en vloerplaat in één

Bij renovatie van oude vloeren ligt er vaak enkel aarde onder de tegels.
Een isolerende vloerplaat in Betopor rechtstreeks op de volle grond biedt een handige en goedkopere oplossing dan een nieuwe betonnen vloerplaat met isolatie achteraf.

Voorbereiding en plaatsing Betopor vloerisolatie

  1. Breek de oude vloer uit en graaf tot 30 cm onder de vloerpas. Dit is de vereiste ruimte voor een degelijke vloeropbouw.
  2. Plaats een plastic folie van 0.2 mm op de aarde en tegen de muren tot boven de afgewerkte vloerpas tegen het opstijgend vocht.
  3. Plaats op de folie klinkers of een traliehouder en een bewapeningsnet van 8 mm. Op de bewapening kan je de nutsleidingen bevestigen met binders. Zeker als er sprake zou zijn van vloerverwarming moeten alle leidingen in de Betopor.
  4. Eenmaal de technieken geplaatst, wordt de Betopor dik vloeibaar aangebracht:
    1. ofwel gebruik je Betopor Floormix, met gerecycleerde EPS-korrels, lambdawaarde 0.085.
    2. ofwel gebruik je Betopor Silver HD, met grafiet Silver EPS-korrels, lambdawaarde 0.064.
  5. Voor voldoende druksterkte moet er altijd minimum 15 cm voorzien worden, standaard is 20 cm. Voor chape en vloerafwerking voorzie je 10 cm. De voorkeur gaat zeker naar Betopor Floormix voor deze toepassing, want sterker en goedkoper. Vloerverwarming kan rechtstreeks op de Betopor getackerd worden of geplaatst worden op een extra EPS-Silverplaat van 6 cm dikte.
  6. Op de werf dient water aanwezig te zijn en voldoende parkeerruimte voor een grote oplegger. De prijs geleverd en geplaatst is afhankelijk van het volume.
Detail4

Betopor Floormix wordt door ons eigen aannemingsbedrijf maKs geleverd en geplaatst op de werf. Is jouw woning moeilijk te bereiken met een vrachtwagen? Dan is Betopor Pro de oplossing! Deze isolatiemortel wordt in zakken geleverd en moet aangemaakt worden op de werf door een professional. Wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, kan opteren voor Betopor Plus. Deze drie producten hebben allemaal dezelfde sterkte en isolerende eigenschappen!


Mooie renovatiepremie

Wist je dat je bij de netbeheerder van je stad/gemeente een premie kan aanvragen als je de vloeren in je bestaande woning renoveert? Voor 2019-2020 bedraagt de premie voor vloer- en kelderisolatie 6 euro/m². Om de premie te kunnen verkrijgen, moet de isolatie een minimale Rd-waarde van 2 m²K/W hebben. De Rd-waarde wordt berekend door de dikte van de isolatie (in meter) te delen door de lambdawaarde (W/mK). Met minstens 17 cm Betopor Floormix of met minstens 13 cm Betopor Silver voldoe je aan die norm!

IMG 0375 Gallerij 21 Gallerij 31

Ben je gewonnen voor het 2-in-1 concept en wil je Betopor Floormix inzetten voor jouw vloerrenovatie?

Aarzel niet om ons te contacteren! We maken graag een offerte op maat van jouw woning op. Hit the floor!

Detail4