Zelf aan de slag met Betopor®

Als fervente doe-het-zelver kan je, als de uit te voeren werken er zich toe lenen, zelf isoleren met Betopor®.  Wij luisteren graag naar je plannen en helpen je op weg!

We hebben verschillende producten en oplossingen om het doe-het-zelvers zo makkelijk mogelijk te maken. Je vloeren, muren of dak onder handen nemen? Met persoonlijk advies en handige tips creëer je zelf een uiterst duurzaam isolatieresultaat.

Betopor® & DIY: it’s a match

 • Persoonlijk advies: je kunt rekenen op ons advies om de juiste isolatie te kiezen voor je project. Ook voor de plaatsing geven we je vakkundige tips.
   
 • Op jouw ritme: de volledige installatie zelf doen? Of toch liever gebruik maken van onze diensten?  Met Betopor® is alles mogelijk!
   
 • Duurzame producten: onze oplossingen voor doe-het-zelvers voldoen aan dezelfde strenge eisen als de rest van ons gamma. Zo ben je zeker van een kwalitatief eindresultaat.
Betopor Wie ben ik Doe Het Zelver

Onze doe-het-zelf oplossingen

Vloer isoleren

 • Met Betopor Plus kun je zelf isolatiemortel maken op de werf. Vul de leidingen uit met een eerste laag en werk af met een tweede volle laag.
 • Extra isoleren bovenop de isolatiemortel kan met Betopor EPS-Silverplaten. Deze kan je trouwens ook afzonderlijk aanbrengen op een bestaande egale ondergrond.
 • Laat je de isolatiemortel op de werf pompen door onze vakmensen? "een goede voorbereiding is het halve werk"!

 

Dak isoleren

 • Betopor "omgekeerd dak" is een perfect systeem voor DIY’ers. Je plaatst het rechtstreeks bovenop de bestaande, nog in goede staat verkerende, dakbedekking. 

 

Muren isoleren

 • Binnenmuren kun je vlot na-isoleren met EPS-Silverplaten. Ze zijn perfect bepleisterbaar op de gewafelde kant.
01abe0c022139d079cd0c9e73beb200133ed81ba75 019c37035a4b72caad1b01c876ca266ff6cd8bd7ea 0134b6c738e5efe9cc4864ee9dbae01f86cd55121f

Tips voor een vlot doe-het-zelf project

 • Droog: Moet het oppervlak droog zijn om Betopor isolatiechape® aan te brengen? De draagvloer mag nat zijn, maar geen plassen vertonen.
   
 • Gestofzuigd: Moet het oppervlak gestofzuigd zijn om Betopor isolatiechape® aan te brengen? Zeker niet, bespaar je de moeite! Bezemschoon is voldoet.
   
 • Winddicht: Moet de ruimte winddicht zijn om Betopor isolatiechape® aan te brengen? Aangezien Betopor op platte daken wordt geplaatst, is het zeker geen voorwaarde dat de ramen en deuren moeten geplaatst zijn om binnen in de woning te isoleren. Enkel bij fel regenweer of bij vorst kan de plaatsing niet uitgevoerd worden.
   
 • Droogtijd: Betopor isolatiechape moet min. 3 dagen drogen. De droogtijd kan echter verlengd worden bij lage temperaturen. Na het uitharden wordt de uitvullaag afgeschermd met een folie, een akoestische isolatie of een isolatieplaat om enerzijds het loslopen van de korrels te vermijden en anderzijds om het te snel drogen van de bovenste laag bij warme temperaturen te vermijden. 
   
 • Belangrijk: De uitvullaag met Betopor® isolatiechape mag in GEEN geval onbeschermd gebruikt worden als werkvloer voor bv. het uitvoeren van pleisterwerken.

Zelf aan de slag met Betopor®?

Om je doe-het-zelfproject duurzaam te isoleren, reken je op Betopor®. Contacteer ons voor de verdelerslijst van Betopor Plus of vraag een offerte aan. We adviseren je met plezier!