De meerwaarde van Betopor® in EPB-verslaggeving

Bouwheren zien het EPB-verslag nog al te vaak als een verplichte formaliteit, maar niets is minder waar. Als EPB-verslaggever kun jij een wezenlijk verschil maken in de energieprestaties van een gebouw. Betere prestaties leiden tot hoger comfort, een lager verbruik, premies, …  

Van bij de startverklaring hierop inzetten, maakt dus een wezenlijk verschil. Met Betopor® zit je alvast goed om kwalitatieve én duurzame isolatie te adviseren voor vloeren, muren en daken. Onze isolatie bevat enkel lucht en EPS-parels, geen schadelijke gassen dus. Dit leidt tot een vormvast en krimpvrij resultaat dat te allen tijde de voorgeschreven isolatiewaarde behoudt.

Waarom Betopor® voorschrijven?

 • Circulair: Betopor® is samengesteld uit EPS-parels en lucht als isolator. Die combinatie zorgt ervoor dat onze isolatie volledig circulair is en optimaal gerecycleerd kan worden.

 • Milieuvriendelijk: Eén constante met Betopor komt steeds terug: er wordt enkel en alleen met lucht gewerkt. Dit betekent bijgevolg duurzame constante isolatiewaardes gedurende de volledige levenscyclus van een gebouw. Veroudering tijdens de levensduur is onbestaande. 

 • Correcte waardes: de gedeclareerde waardes van Betopor® in de EPB-databank zijn altijd waarheidsgetrouw. Op de werf wordt de beloofde waarde behaald. 

 • Belgische kwaliteit: Betopor® wordt in Brugge ontwikkeld en uitgebreid getest in ons eigen labo. We gaan voor de allerbeste kwaliteit om elk project duurzaam en correct te isoleren.

 • Persoonlijk advies: we hebben bakken ervaring in uiteenlopende projecten, van renovatie tot nieuwbouw. Zo kun je altijd rekenen op gefundeerd advies.
Betopor Wie ben ik EPB verslaggever 1 min

Normen behalen met duurzame isolatie

De EPB-eisen zo correct mogelijk omschrijven in de startverklaring is van onschatbare waarde. Je bewijst er bouwheren een grote dienst mee omdat ze zo kunnen bouwen richting de geldende normen. Wij denken alvast graag mee op basis van het project. Hier geen standaardinfo, wel hulp op maat om jou als EPB-verslaggever optimaal te ondersteunen.

We combineren onze jarenlange praktijkervaring met bevindingen uit ons labo om correct te adviseren. Want met échte Betopor® kun je zeker zijn van een correcte isolatiewaarde.  Zo zitten het E-peil en S-peil van de woning goed en kan de bouwheer in alle zekerheid het project realiseren!

Tips voor EPB-verslaggevers

 • Vertrouw de EPB-databank niet blindelings. Er zijn vaak onrealistische waardes opgenomen die een negatieve impact kunnen hebben op je advies. De isolatiewaardes van Betopor® zijn uitvoerig getest in ons eigen labo én op de werf!
   
 • Betopor® kan toegepast worden doorheen een volledig bouwproject. Van de vloer over de gevel tot binnenmuren en zelfs het plat dak, duurzame isolatie past overal!

 • Kan het S-peil van S28 niet worden behaald? Wij adviseren hoe je het E-peil tot E20 krijgt om dit te compenseren (waarde ’23).
   
 • De basis voor een tevreden klant ligt bij een kwalitatieve startverklaring. Wij informeren je correct over de isolatiewaarde, prestaties, dikte, … van onze isolatie zodat jij waarheidsgetrouw kunt adviseren.

Betopor® in jouw EPB-dossier?

Of je nu advies wenst voor een specifiek project of meer wilt weten over de isolatiewaardes van onze duurzame producten, wij staan klaar om je te helpen!