Totaalrenovatie? Betopor EPS-Silverplaten to the rescue!

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke en duurzame alternatieven om je renovatieprojecten te isoleren? Onze EPS-Silverplaten zijn een allround isolatie-oplossing die niet vervuilt of aan kracht verliest. De handige formaten en de vele toepassingsmogelijkheden maken de platen uiterst geschikt voor renovatie. Lees hier hoe je ze kunt inzetten!

EPS-Silverplaten zijn de ideale mix van alles wat je ooit in een isolatieplaat zocht. Ze bevatten geen schadelijke gassen en gebruiken alleen zuivere lucht als isolator. Bovendien zijn ze watervast en krimpvrij. De platen vormen zo een solide basis voor elk renovatieproject. Je kunt er letterlijk en figuurlijk op bouwen – ook rechtstreeks bepleisteren is mogelijk!

018f3c4497fe3334be79c416d6e1a06ee13c409ad5 2

Renoveren met EPS-Silverplaten

Onze platen zijn multi-inzetbaar. Vloeren, buitenmuren, zolders en binnenmuren … ze kunnen allemaal vlot geïsoleerd worden met EPS-Silverplaten. De platen zijn duurzaam in de tijd en verliezen nooit hun isolatiekracht. Ideaal voor wie renoveert met het oog op toekomstige generaties.

Wij maken het aannemers graag gemakkelijk. Daarom brachten we EPS-Silverplaten met sponning op de markt. Dankzij de uitgespaarde delen aan de randen kan je naadoverlappend werken zodat er geen koudebruggen ontstaan.

Plaatsingsgids

Van vloeren tot muren, het plaatsen van EPS-Silverplaten is heel eenvoudig voor ervaren aannemers. Dankzij het compacte formaat (60 x 120 cm) kan je ze bovendien vlot op de te isoleren plaats krijgen. Renovaties in huizen met beperkte manoeuvreerruimte worden zo piece of cake!

Vloer

Voor vloeren is het essentieel dat de architect voldoende opbouwhoogte voorziet. De leidingen moeten immers volledig in de vloerplaat verwerkt zijn zodat ze niet kunnen geraakt worden bij het vlakschuren. Reken voor de optimale totale vloeropbouw op minimaal 25 centimeter.

Wordt er gekozen om de bestaande vloer als onderlaag in te zetten? Dan kunnen de EPS-Silverplaten daar rechtstreeks op worden geplaatst. EPS-Silverplaten zijn trouwens de ideale basis om vloerverwarming op te tackeren!

Muren

EPS-Silverplaten zijn ook de geknipte muurisolatie. Dankzij de gewafelde kant zijn ze rechtstreeks bepleisterbaar. Je kan ze zowel voor binnen- als buitenmuren inzetten.
  • Buitenmuren: bevestigen met gevelverankering.
  • Binnenmuren: plaatsen d.m.v. mortellijm of schuim.
Gallerij 32 Gallerij 22

De lat ligt hoog

Bij renovaties is er vandaag heel wat aandacht voor (toekomstige) EPB-eisen. Met EPS-Silverplaten kan je moeiteloos aan elke isolatienorm voldoen én ben je zeker van een duurzame insteek. De platen worden immers circulair geproduceerd!

Gallerij 4

Voor elk renovatieproject bekijken wij samen met de architect, aannemer en/of bouwheer de verschillende opties.

We komen graag ter plaatse voor advies op maat en bezorgen een digitale offerte, afgestemd op de gewenste isolatiewaarden en de noden van een woning. Contacteer ons!

01b537a0b558e179b9a8c5a1e21129503a5b178235