Betopor + Schlüter-vloerverwarming: de ideale isolatiematch

Wie vandaag over ecologisch en energie-efficiënt bouwen spreekt, denkt wellicht in eerste instantie aan goede isolatie. Maar wist je dat ook doelgerichte verwarming en warmteverdeling in huis essentiële factoren zijn tijdens het hele bouwproces? Betopor en Schlüter-Systems bundelen hun krachten om van jouw vloer een bijzonder efficiënt verwarmingselement te maken. Ontdek hier hoe!


Of je gaat renoveren of plannen hebt voor een nieuwbouw, milieuvriendelijk bouwen wint sowieso steeds meer aan belang. Goede isolatietechnieken zijn al een evidentie, maar ook de interesse in ecologisch verwarmingscomfort schiet pijlsnel de lucht in. Wat als je die twee componenten zou kunnen combineren? Betopor en Schlüter-Systems zorgen ervoor: samen gaan we voor maximale isolatie met minimale vloeropbouw voor je vloerverwarming!


IMG 2487

Vloerverwarming by Schlüter-Systems

Schlüter-BEKOTEC-THERM is een gepatenteerde vloerconstructie. Het systeem omvat een dunne, spanningsvrije opbouw voor vloerverwarming waarvan de chapedikte varieert tussen 8 en 25 mm. Die geringe opbouwhoogte wordt gecombineerd met innovatieve verwarmings- en regeltechnieken. Het resultaat? De Schlüter-constructie reageert bijzonder snel op temperatuurswisselingen. Dit, samen met de zeer lage aanvoertemperatuur, maakt van Schlüter-BEKOTEC een energie- en kostenbesparend verwarmingselement.

Betopor meets Schlüter-Systems

Wil je echt energie-efficiënt bouwen? Combineer dan het Schlüter-BEKOTEC-systeem met Betopor Silver of de Betopor Floormix. De vooruitstrevende isolatie van Betopor en de vernieuwende Schlüter-vloerverwarming zijn de ideale match! De dikte van je vloerafwerking en chape is minimaal, zonder in te boeten op isolatievermogen. Wist je trouwens dat je dit systeem zowel bij nieuwbouw als bij renovatie kunt toepassen?


Hoe gaan we te werk?

De Schlüter-vloerverwarming bestaat uit verschillende ingenieuze lagen waardoor de warmte bijzonder snel en gelijkmatig verdeeld wordt. Het volledige Schlüter-systeem wordt op de isolatiechape van Betopor geplaatst. Hierbij is het erg belangrijk dat de chape op de correcte hoogte staat en vlakgeschuurd is. Alleen zo kan de kleine opbouwhoogte gevrijwaard worden. Je kan de constructie afwerken met alle types bekledingen, van tapijt over laminaat tot parket!

Win-win op korte én lange termijn

Met de combo Betopor en Schlüter-Systems ben je zeker van een drukvaste en krimpvrije isolatielaag. Geen risico’s dus op verzakkingen! Bovendien zorgt de snelle reactietijd, samen met het efficiënte netwerk van luchtkanalen, tijdens elk seizoen voor een aangenaam klimaat in huis. In de winter voelt de vloer lekker warm aan, in de zomer is hij dan weer heerlijk fris door passieve koeloppervlakken. Ideaal om blootsvoets rond te lopen. Kortom: Betopor in combinatie met Schlüter-Systems is makkelijk in onderhoud, goed voor het milieu én interessant voor je portemonnee!

Gallerij 1 1 Gallerij 2 1 Gallerij 3 1

Wens je meer informatie over Betopor en Schlüter-Systems?

 Of heb je interesse om deze constructie bij je thuis te laten plaatsen? Ontvang een vrijblijvende offerte of contacteer ons!

Betopor blog 9 Facebook