Van klassiek tot hip, je vloer isoleren doe je met Betopor!

Een strakke gietvloer voor je nieuwbouw? Of elegant parket dat volledig past in de charme van je renovatieproject? Een vloer is allesbepalend voor de uitstraling van een ruimte. Wat er onder die mooie vloer zit, is dan weer allesbepalend voor je wooncomfort. Betopor vloerisolatie biedt zowel thermisch als akoestisch een grote meerwaarde. Ontdek hier alle voordelen voor jouw project!


More than meets the eye …

Een goede basis draagt maar al te vaak bij tot een kwalitatief eindresultaat. Dat is bij vloeren niet anders. Je ziet dan wel het stijlvolle laminaat of de stoere keramische tegels, het ware geheim van een kwalitatieve vloer houdt zich schuil onder de bekleding.

Vloerplaat, nutsleidingen, isolatie, vloerverwarming, … de vloeropbouw bestaat uit heel wat elementen die ervoor zorgen dat de vloer jou – letterlijk – ondersteunt en bijdraagt tot een comfortabele leefomgeving. Vloerisolatie is hierin een doorslaggevend element. De geschikte vloerisolatie? Die hangt af van jouw wensen en het type project. We zetten de mogelijkheden graag voor jou op een rijtje!

IMG 1585 horizontaal 2 min1

Vloerisolatie voor nieuwbouwwoningen

Een nieuwbouwproject vraagt om Betopor Silver Plus als vloerisolatie. Dit is ons meest performante systeem waarmee je moeiteloos de hoogste isolatienormen behaalt (U < 0.24). Maar dat is niet alles: je vloer is oersterk, krimpvrij en gezond voor mens en milieu!


Het systeem is opgebouwd uit Betopor Silver isolatiechape en Betopor EPS-Silverplaten. De laag Betopor Silver isolatiechape wordt door ons op de werf gepompt en vlakgetrokken. Alle nutsleidingen zitten netjes in deze laag weggewerkt. Op de isolatiechape komen de Betopor EPS-Silverplaten. Verder akoestisch isoleren, vloerverwarming plaatsen of meteen overgaan tot het plaatsen van de dekvloer? Betopor Silver Plus laat de keuze aan jou!


Renoveren en de vloer isoleren

Wil je tijdens het renoveren ook meteen de vloer onder handen nemen? Een uitstekend idee! Onze isolatieoplossingen dragen bij tot een efficiënte aanpak van je vloerrenovatie. Ze fungeren immers als isolatie én vloerplaat. Je bespaart zo niet alleen tijd, maar ook geld. Zo kan je misschien toch voor dat massief eiken parket gaan als vloerbekleding?


We hebben drie types isolatiechape die je kunt gebruiken bij renovatie:


  • Betopor Floormix: wordt op de werf gepompt door ons ervaren Betopor team
  • Betopor Pro: ideaal wanneer een vrachtwagen niet tot bij de werf kan
  • Betopor Plus: dé isolatiechape voor milieubewuste doe-het-zelvers
In deze blog lees je alles over de vlotte plaatsing van een 2-in-1 vloerplaat. Elk van deze chapes is de perfecte basis voor verdere afwerking. Je kunt er o.a. vloerverwarming op tackeren en elk type vloerbekleding mee combineren! Wist je trouwens dat renoveren en isoleren aangemoedigd wordt met renovatiepremies? Vraag naar info bij je netbeheerder!

NIEUW als dekvloer: CEMDURE 200F, zelfnivellerende cementchapes, voor dunne diktes van 1 tot 3 cm.

Extra aandacht voor akoestiek?

Ook wie het akoestisch comfort in z’n woning wil verhogen, kan vertrouwen op Betopor. Betopor isolatiechape is altijd het vertrekpunt. Door de chape te combineren met een veerkrachtig PE-foam worden geluiden goed gedempt. Wil je verhoogd akoestisch comfort? Ga dan voor ons compleet systeem MAKARIS en geniet van een zalige stilte in huis. Je kunt onze akoestische oplossingen zowel in nieuwbouw als bij renovatie toepassen.

Opgelet: Wil je akoestisch isoleren op verdiepingen? Vermijd vaste platen aangezien deze mogelijks als klankkasten kunnen fungeren.

De vloer van je dromen

In elk project en voor elk type vloerafwerking, Betopor isolatie is een solide basis. De nutsleidingen zitten netjes weggewerkt in de isolatiechape en jij kunt verder opbouwen met vloerverwarming, akoestische isolatie, zandcementchape of anhydriet vloeichape en ten slotte je favoriete bekleding!

"Tegels, hout, gietvloer, linoleum, … je kunt echt elke vloerbedekking matchen met Betopor isolatie."


Tegels, hout, gietvloer, linoleum, … je kunt echt elke vloerbedekking matchen met
Betopor isolatie. Het enige waar je rekening mee moet houden is
VOLDOENDE VLOEROPBOUW, en dit vanop de tekentafel! Is dat voorzien? Dan
staat niets jou nog in de weg om jouw droomvloer nu te realiseren!

951 20191015 173339 2 mio 952 20191019 121659 2 min 953 186553564 381419683211998 3043494744337567221 n 2 min

Wil je meer informatie over de ideale vloerisolatie voor jouw woning?

Wij helpen je graag! Vraag hier een offerte aan en krijg een duidelijk zicht op de mogelijkheden en het kostenplaatje voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject!
IMG 1585 horizontaal 2 min1