Je woning opwaarderen met Betopor-isolatie
Duurzame isolatieproducten gebruiken in jouw woning of project staat garant voor slim investeren. Je draagt niet alleen je steentje bij aan een ecologische toekomst, je creëert vandaag al een op-en-top gezonde leefomgeving. Bovendien kan je stellen dat jouw woning meer waard is met duurzame isolatieproducten omwille van de recyclagemogelijkheden, constante isolatiewaardes, etc. Je wint de investering op termijn dus meer dan terug!Ecologisch isoleren doe je voor het leven. De Betopor-isolatieproducten leveren immers topprestaties op allerlei vlakken. Ze behouden een constante isolatiewaarde gedurende de volledige levensduur van een gebouw en zijn drukvast, watervast én krimpvrij. Hoe dat kan? Betopor gebruikt alleen zuivere lucht als isolator.
Neem gas terug. Isoleer bewust met lucht!
Bij gashoudende isolatie zoals PIR en PUR wordt gas gebruikt als isolator. Dat gas ontsnapt vroeg of laat, waardoor schadelijke stoffen zoals CO2 in de leefomgeving terechtkomen. Bovendien verdwijnt het gas volledig wanneer een gebouw wordt afgebroken en kan gashoudende isolatie dus nooit worden gerecycleerd.Door lucht als isolator in te zetten, werken wij al deze euvels weg. Je kan rekenen op een kwalitatief geïsoleerd gebouw dat jaar na jaar dezelfde isolatieprestaties neerzet. Van een investering op lange termijn gesproken! Bij de uiteindelijke afbraak kan de Betopor-isolatie worden gerecupereerd en hergebruikt. In deze blog lees je alles over onze unieke, circulaire aanpak!
De (r)evolutie richting duurzaam isoleren
Als je alle voordelen van duurzame isolatie op een rij ziet, vraag je je misschien af waarom men hier niet standaard voor kiest. Bij het antwoord op deze vraag spelen onze steden en gemeenten een belangrijke rol. Zij reiken namelijk isolatiepremies uit voor renovaties en nieuwbouwwoningen, waarvan de verplichte isolatie van vloeren en platte daken voldoen aan de EPB-eisen of andere minimumeisen voor isolatie. Nu wordt vaak gemakkelijkheidshalve gekozen voor gespoten PUR om vlot aan alle eisen te voldoen.Hier komt geleidelijk aan verandering in, mede doordat Europa vanaf 2022 het gebruik van in-situ gespoten PUR verbiedt. Die bevat immers enorme hoeveelheden broeikasgassen die vroeg of laat in het milieu terechtkomen. Diverse Vlaamse gemeenten spitsen hun beleid hier nu al op toe. Zo kent Stad Brugge geen premies meer toe voor vloerisolatie met PUR. Zulke initiatieven kunnen we alleen maar toejuichen met het oog op een duurzame toekomst!
De mogelijkheden van EPS-isolatie
Betopor-isolatie wordt gemaakt op basis van EPS-korreltjes die gevuld zijn met lucht. Voor onze vloer- en dakisolatiesystemen gebruiken we zelfs gerecycleerde korrels. Samen met o.a. het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) ontwikkelden we gecertificeerde isolerende mortels die aan de EBP-eisen en de voorwaarden voor isolatiepremies voldoen.Betopor-isolatieproducten kunnen heel divers worden ingezet:
→ Platte daken
Creëer een isolerende afschotlaag (helling) voor groendaken, parkeerdaken of als drager voor isolatieplaten. Deze laag is bovendien geschikt voor zonnepanelen en meer.→ Tussenvloeren
De isolatiechape dient als uitvullaag voor leidingen op een draagvloer die thermisch én akoestisch isoleert. Deze onbrandbare isolatielaag dient als drager voor de vloerverwarming en de chape.→ Vloeren in contact met volle grond
De isolerende uitvullaag dient om een vlakke laag te bekomen waarin alle leidingen vervat zitten. Hierop kunnen vervolgens EPS-isolatieplaten worden geplaatst.→ Vloerplaten
Bij renovatieprojecten waar de vloer wordt uitgebroken tot op de volle grond, kan een isolerende gewapende vloerplaat worden gegoten. Deze 2-in-1 vloerplaat isoleert ruim voldoende om voor een premie in aanmerking te komen.De technische ATG-keuring garandeert de betrouwbaarheid van deze producten. We hebben de Betopor-isolatie laten controleren en certificeren door onafhankelijke instellingen (SECO,BCCA,WTCB), zodat je zeker bent dat duurzaamheid bij ons geen loze belofte is.