Betopor EPS-Silverplaten: het antwoord op elke isolatievraag!

Betopor EPS-Silverplaten. Wat zijn ze? Wat doen ze? Wat typeert ze? Jambers-gewijs brengen we in kaart wat deze isolatieplaten uniek maakt. Van veelzijdigheid over milieuvriendelijkheid tot vlotte hanteerbaarheid … EPS-Silverplaten hebben het allemaal! Ontdek hier de kenmerken en enkele concrete toepassingen.

Isolatieplaten bestaan in heel wat verschillende uitvoeringen. Je kan ze opdelen in 2 grote groepen: gashoudende en niet-gashoudende platen. Gashoudende platen ken je vast onder de noemer van PIR- & PUR-isolatie of XPS-platen. Onze EPS-Silverplaten zijn echter niet-gashoudend, net zoals glaswol en rotswol.

Gashoudende
isolatieplaten

EPS-Silverplaten
(niet-gashoudend)

  • Gas verdwijnt altijd, voreg en laat
  • Niet vochtbestendig
  • In combinatie met isolerende mortel is een plasticfolie nodig om de platen niet aan te tasten
  • Pure isolatie met 98% lucht en 2% zuivere EPS-grafietkorrels
  • Watervast en krimpvrij
  • Inert voor cement: extra folie is overbodig

01808928882502e53f0f694dbcc1450f64a8478d91

De meest multifunctionele isolatieplaten!

De EPS-Silverplaten krijgen 10/10 voor toepasbaarheid. Ze kunnen immers als vloer-, muur-, dak- én perimeterisolatie worden ingezet. Bovendien zijn ze vlot hanteerbaar op de werf dankzij hun compact formaat van 60 x 120 cm.

- Vloeren


De platen behalen een scherpe Lambda-waarde van 0,030. De platen kunnen zónder folie op de Betopor isolatiechape worden geplaatst en zijn volledig krimpvrij. Als kers op taart vormen ze de ideale basis om vloerverwarming op te tackeren.

Combineer de platen met de krachtige Betopor Silver isolatiechape voor het unieke Betopor Silver Plus systeem. Dit is onze paradepaardje inzake vloerisolatie en het beste alternatief voor gespoten PUR.

Renovatieplannen? Ontdek hier onze plaatsingsgids voor het gebruik van Betopor EPS-Silverplaten om je vloer (opnieuw) te isoleren.

- MurenAlgemeen
De platen kunnen zowel voor spouwmuren als voor binnen- en buitenmuren worden ingezet. Ze zijn immers voorzien van een gladde en een gewafelde zijde die het pleisteren makkelijk maakt. Ontdek in deze blog nog tal van voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van Betopor EPS-Silverplaten als muurisolatie.

Totaalrenovatie? Betopor EPS-Silverplaten to the rescue! Onze platen zijn multi-inzetbaar. Vloeren, buitenmuren, zolders en binnenmuren … ze kunnen allemaal vlot geïsoleerd worden met EPS-Silverplaten.

Afwerking
Maak je gebruik van een ETICS systeem, ook wel buitengevelisolatiesysteem genoemd, om je buitengevel van thermische isolatie te voorzien? Onze EPS-isolatieplaten zijn de beste van de klas in combinatie met ETICS. Lees er hier meer over en ontdek de resultaten van heel wat vergelijkende tests van het WTCB.

Betopor EPS-Silverplaten vormen ook de ideale basis voor het verlijmen van steenstrips, dit zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. In onze volgende blog gaan we dieper in op ons systeem Betopor Silverstone.

- Daken


EPS-Silverplaten zijn geknipt om platte daken te isoleren. Je kan ze goed verlijmen voor EPDM.

Zo sloegen we de handen in elkaar met EPDM-fabrikant VM Building Solutions (Resitrix). Door de voordelen van Betopor isolatie en Resitrix EPDM te combineren, krijg je een technisch sterk systeem dat beantwoordt aan alle vereisten voor een geslaagd groendak. Je ontdekt er in deze blog alles over.

- Perimeter


Een woning kan werkelijk van top tot teen met EPS-Silverplaten worden geïsoleerd. Dankzij hun watervastheid bewijzen ze ook hun dienst als perimeterisolatie.

Een hart voor het milieu

EPS-Silverplaten zijn dé ideale isolatieplaten voor wie waarde hecht aan milieuvriendelijk (ver)bouwen. De platen blijven de volledige levensduur hun sterke isolatiewaarde behouden en zijn bij afbraak 100% recycleerbaar. Daarnaast bestaan ze op vandaag uit 15% gerecycleerde grondstof én dit kan nog evolueren naar 100% gerecycleerd polystyreen. Meer weten? Je ontdekt er hier alles over.


Bovendien scoren onze EPS-Silverplaten met een lambdawaarde van 0,030 als de beste isolatieplaten uit de EPB-databank. Dankzij de nieuwste generatie grafiet EPS-korrels worden onze EPS-Silverplaten geproduceerd voor minimaal energieverlies.


Waarom kiezen voor EPS-Silverplaten?

EPS-Silverplaten bieden een meerwaarde voor elk soort woning. Ze gaan de volledige levensduur mee, zonder vervuilende stoffen af te geven of isolatiekracht te verliezen. Gashoudende platen mogen dan wel iets slanker zijn, met een paar extra centimeters EPS-isolatie bekom je dezelfde waarden en laat je vervuiling achterwege.

Dankzij onze uitgekiende productietechniek wordt elke plaat in een afzonderlijke matrijs gebakken waardoor hij volledig watervast en krimpvrij is. Die combinatie van zuivere lucht en duurzame EPS-parels zorgt ervoor dat de EPS-Silverplaten de perfecte isolatieoplossing zijn voor iedereen die bewust een steentje wil bijdragen aan een ecologische toekomst.

Gallerij 2 Gallerij 3 Gallerij

Meer informatie over onze EPS-Silverplaten?

Aarzel niet om ons te contacteren of vraag een offerte op maat aan voor jouw project!
Overzicht 11