Betopor EPS-Silverplaten scoren met lambdawaarde 0,030!

Onze Betopor EPS-Silverplaten blinken uit als isolatieproduct dankzij hun lage lambdawaarde. Maar wat betekent die lambdawaarde nu juist? En waarom kunnen EPS-isolatieplaten een meerwaarde zijn voor jouw project? We leggen het je graag uit.

Lambdawaarde

We beginnen bij het begin. De lambdawaarde, ook wel warmtegeleidingscoëfficiënt genoemd, toont de warmtegeleidbaarheid van een materiaal. Bij een hoge waarde geleidt de warmte beter en isoleert het materiaal minder goed. Hoe lager de lambdawaarde, hoe beter het product dus isoleert.

Een lambdawaarde die rond 0,030 zit, is een uitstekende waarde. Onze EPS-platen beantwoorden hieraan, maar ook de PUR-platen, gespoten PUR, minerale wol…. Wat onze EPS-isolatieplaten zo uniek maakt, is dat ze 100% waterdicht en drukvast zijn.

R-waarde?

Deze lambdawaarde wordt ook gebruikt om de R-waarde van isolatie te bereken. De R-waarde drukt het isolerend vermogen van een materiaallaag uit. Hier geldt echter het omgekeerde: hoe hoger de R-waarde, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal dus isoleert.

De R-waarde bereken je door de materiaaldikte te delen door de lambdawaarde. Een voorbeeld: voor isolatieplaten met een lambdawaarde van 0,030 en een materiaaldikte van 8 cm is de R-waarde 2,66 m² K/W.

EPS-platen van Betopor scoren top!

Met een lambdawaarde van 0,030 scoren onze Betopor EPS-isolatieplaten als de beste isolatieplaten uit de EPB-databank. Dankzij de nieuwste generatie grafiet EPS-korrels kunnen we onze EPS-Silverplaten produceren voor minimaal energieverlies. Onze fabrikant Verpola maakt de EPS-platen volgens de Shape Moulded Technology. De platen worden per stuk in een matrijs gebakken en voorzien van het Betopor Silver-logo als kwaliteitslabel.


Door de unieke technologie zijn onze EPS-isolatieplaten watervast en krimpvrij. Bovendien zijn ze direct bepleisterbaar en ideaal voor het tackeren van vloerverwarming. In ons systeem Betopor Silver Plus worden de isolatieplaten gecombineerd met isolatiechape voor een topresultaat! Onze EPS-platen zijn dan ook hét ideale milieuvriendelijk alternatief voor gespoten PUR.


Lambdawaardes in EPB-databank

De lambdawaardes van isolatieplaten kan je raadplegen in de EPB-databank. Interpreteer deze waardes niet zomaar blindelings! Niet alle aanbieders voeren immers controles uit op de werven zelf, waardoor de vermelde lambdawaarde vaak resultaten zijn uit een labo. Dit zijn meestal betere cijfers dan deze gemeten op de werven zelf, met als gevolg slechtere energieprestaties in jouw dagdagelijkse realiteit, lees meer energiekosten.

Daarom zijn onze producten ook ATG-gekeurd. Dit betrouwbaar keurmerk voert grondige testen uit op de werf voor een accuraat resultaat. De lambdawaarde 0,030 van onze EPS-platen is dus effectief het gemeten resultaat op de werf! Onze isolatieplaten zijn ook opgenomen in de lijst met isolatiematerialen van BUtgB (technische goedkeuringen in de bouw).

Detail blog 2 2019
Gallerij 2 2 Gallerij 3 12 Gallerij 42

Wil je jouw woning isoleren met EPS-isolatieplaten van topkwaliteit?

Ontvang een vrijblijvende offerte voor jouw project! Dankzij de strenge keurmerken waar Betopor aan voldoet, kan je zeker zijn van een perfect geïsoleerde woning! Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te menen!


01c87c0d224319862ea236a8c964f9661b96993c71