Waarom Betopor EPS-Silverplaten als muurisolatie aanraden?

Als architect ben je een eerstelijns bron van informatie voor je klanten. Ze vertrouwen op jouw advies voor heel uiteenlopende keuzes, van de positie van de ramen tot de keuze van het juiste type muurisolatie. Heb je voor dat laatste al eens aan EPS-Silverplaten gedacht? Ze zijn ecologisch, isoleren sterk en bieden nog tal van andere voordelen. Ontdek ze hier!

Wie gelooft in duurzaamheid in de brede zin van het woord, kiest voor isolatie van Betopor. We hebben diverse types isolatie, maar onze Betopor EPS-Silverplaten zijn hét alternatief voor PIR- en PUR-isolatieplaten. De EPS-Silverplaten worden geproduceerd volgens een circulair principe en bevatten enkel pure EPS-korrels en lucht als isolator. Daarnaast is de isolatie ook zeer duurzaam in de tijd. De isolatiewaarden zijn constant en er kan nooit vervorming ontstaan doordat de Betopor EPS-Silverplaten 100% gasvrij zijn.

De platen zijn 100% watervast en krimpvrij wat ze uiterst geschikt maakt als spouwmuurisolatie. Ook de waterkering kan gemakkelijk worden geplaatst door de platen schuin te versnijden. Binnen- en buitenmuren kunnen ook perfect met EPS-Silverplaten worden geïsoleerd. Dankzij de gewafelde kant zijn ze rechtstreeks bepleisterbaar. Het handige formaat van 60 x 120 cm en de mogelijke diktes van 5 tot 30 cm zorgen dat de platen vlot inzetbaar zijn om elk type muur te isoleren.

013b73d25b53b15a715f5b564a20b74ac8065ac08d

De voordelen op een rijtje

Met EPS-Silverplaten kan elke woning steeds aan alle EPB-eisen voldoen. Bovendien scoren onze platen beter dan XPS-platen. Ten opzichte van PIR- en PUR-platen moet je wel 10% meer ruimte voorzien om de muren kwalitatief te isoleren. Maar, daar krijg je veel voor in ruil!
  • EPS-Silverplaten behouden jaar na jaar hun vorm.
  • Ze zijn NIET gevoelig voor vocht en cement waardoor de voegen nooit open komen te staan.
  • Aangezien ze geen schadelijke gassen bevatten, kunnen deze ook niet ontsnappen: dé garantie op blijvende isolatiewaarden.
  • Na hun levensduur kunnen EPS-Silverplaten goed gerecycleerd worden.
EPS-Silverplaten zijn met andere woorden hét ecologische alternatief voor gashoudende PIR- en PUR-platen. De beloftes die je vandaag aan een bouwheer doet, blijven dus ook in de toekomst overeind!

Samenwerken met Betopor

We gaan voluit voor maatwerk. Elk project wordt door ons vakkundig team bekeken om zo de beste oplossingen aan te bieden, hetzij met alleen EPS-Silverplaten of met een combinatie van onze verschillende isolatieproducten. Zo kan je zeker zijn van de ideale isolatie voor ieder bouwplan.

Daarnaast bieden we de bouwheer graag een scherpe pakketprijs aan. Onze isolatie kan namelijk niet alleen voor muren worden ingezet, ook vloeren en platte daken worden performant geïsoleerd met Betopor!

Gallerij 11 Gallerij 2 11 Gallerij 3 11

Wil je meer informatie over een mogelijke integratie in een project?

Contacteer ons! We komen graag langs op de werf om de opties te tonen en te bespreken. Onmiddellijk een offerte aanvragen kan hier!
Overzicht 2