DOSSIER VLOERISOLATIE - DEEL 3: Vloerisolatie plaatsen? 5 cruciale vragen

Heb je beslist om vloerisolatie te plaatsen? Top! Nu nog het juiste type kiezen voor jouw project. Deze 5 vragen vormen alvast een leidraad richting de ideale vloerisolatie. Let’s go!

1. Isoleren met lucht of gas?

Vloerisolatie plaatsen kan op twee manieren: met gashoudende of met luchthoudende isolatie. Die laatste soort is veel gezonder voor jou én het milieu. Aangezien lucht een natuurlijk product is, kunnen er geen schadelijke gassen zoals hfk’s vrijkomen. Bovendien heeft luchthoudende isolatie een stabiele levensduur, is het krimpvrij en drukvast.


Alle Betopor producten bevatten lucht als isolator. Voor een nieuwbouwproject is onze Betopor Silver Plus ideaal. Alle nutsleidingen en technieken worden uitgevuld met een laag isolatiechape. Daarop plaatsen we drukvaste EPS-Silverplaten die meteen verder kunnen worden afgewerkt. Ook bij renovaties gaat vloerisolatie plaatsen eenvoudig. De Floormix isolatiechape wordt uitgestort op volle grond en fungeert meteen ook als vloerplaat!


857 0101ca19ea1c9ff39ac2bd0e222dd0158abb510789a

2. Wat is de beschikbare dikte voor vloeropbouw?

Vloerisolatie wordt geplaatst op een dikte naargelang de gewenste te bekomen isolatiewaarde.


Om voldoende druksterkte te verkrijgen voorzie je:

Vergeet ook niet om ruimte te voorzien voor de chape en vloerafwerking! Reken hiervoor ongeveer 9 cm.

3. Welke isolatiewaarde streef je na?

Elke (ver)bouwer weet het wel … de lambda-waarde van een isolatiemateriaal is erg belangrijk. Kort gesteld: hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Onze producten hebben allemaal een goede isolerende werking, maar de één scoort nóg wat beter dan de ander.

Je zal merken dat de lamba-waarde van sommige PIR- en PUR-producten lager ligt. Door je vloerisolatie een beetje meer dikte te geven, kan je met onze producten toch dezelfde waardes behalen. Zo vermijd je het gebruik van gashoudende materialen en haal je duurzame isolatie in huis. Dan is de keuze snel gemaakt, niet :-) ?

Type Betopor ƛdry ƛui Druksterkte bij breuk  
Betopor Silver LD 0.043 0.051 ≥0.12N/mm² of 120kPa
(12.000kg/m²)
 
Betopor Silver HD 0.055 0.064 ≥0.20N/mm² of 200kPa
(20.000kg/m²)
 
Betopor Pro, Plus, Floormix, Roofmix 0.075 0.085 ≥0.5N/mm² of 500kPa
(50.000kg/m²)
ATG
Betopor EPS-Silverplaat Praktische Rekenwaarde


Gemeten Rekenwaarde
0.0300.0295
max. 10% vervorming bij 
≥150kPa
EPBD
CEWij kunnen voor elke toepassing de juiste opbouw voorstellen, al dan niet gecombineerd met de Betopor EPS-Silverplaten.

4. Kies je een vakman of ga je zelf vloerisolatie plaatsen?

Vloerisolatie zelf plaatsen? Het kan met Betopor PLUS! Je maakt de isolatiechape eenvoudig aan op de werf door water toe te voegen en je kan zo aan de slag.

Uiteraard hebben we ook voor minder handige Harry’s diverse oplossingen. Voor werven die makkelijk bereikbaar zijn met een vrachtwagen, raden we Betopor Silver Plus en de Floormix isolatiechape aan. Op moeilijk bereikbare plaatsen kan Betopor PRO op de werf zelf worden aangemaakt. Na het plaatsen moet de chape gemiddeld 3 dagen uitdrogen voor je de vloer verder kan (laten) afwerken.

5. Vloerisolatie combineren met verwarming?

In veel nieuwbouwprojecten is vloerverwarming de standaard. Die gedachte hielden we bij de ontwikkeling van onze Betopor Silver Plus in het achterhoofd. Het resultaat zijn stevige en drukvaste isolatieplaten waar je de vloerverwarming zo op kan tackeren.

Toch hoeft de combi vloerisolatie en vloerverwarming zich niet tot nieuwbouw te beperken. Aangezien onze Floormix isolatiechape ook dienst doet als vloerplaat, vormt dit ook de ideale ondergrond voor vloerverwarming.

Je merkt het, Betopor vloerisolatie plaatsen kan echt in elke omgeving.

Ben je er nog niet helemaal uit? We helpen je graag bij het kiezen van de ideale vloerisolatie voor jouw woning. Indien nodig, komen we langs op de werf om de mogelijkheden te bekijken. Contacteer ons of vraag onmiddellijk je offerte op maat aan!

PS: ontdek onze tips & tricks bij je offerte-aanvraag voor vloerisolatie
856 01701ed77bf830f7baf71ee4a86230878b52d965df kopie 2 kopie