Betopor: de basis voor elk architecturaal project

Als architect ben je continu op zoek naar nieuwe technologieën en producten om in je ontwerpen te integreren. Je wilt blijven vernieuwen en je klanten verrassen met een duurzame en hoogstaande afwerking. De milieuvriendelijke producten van Betopor zijn een gewaardeerde innovatie binnen het isolatielandschap. In tegenstelling tot PUR zijn de producten niet schadelijk voor het milieu en isoleren ze tegelijkertijd thermisch én akoestisch. Ontdek hier waarom Betopor de beste keuze is voor jouw projecten!

De laatste jaren vindt er een zeer positieve evolutie plaats. Zowel bij de productie, de plaatsing, de levensduur als bij de keuze van isolatiemateriaal wordt er meer en meer gefocust op gezondheid en het milieu. De klassieke PUR-isolatie raakt hierdoor steeds meer buiten beeld en Betopor wordt de nieuwe standaard op vlak van duurzame isolatie.

Betopor is ontstaan vanuit het recyclage-denken en gebruikt lucht als isolator. De gerecycleerde of duurzaam geproduceerde EPS-korrels vormen de basis voor alle Betopor-producten. Bovendien hebben ze tegelijk thermisch én akoestisch isolerende eigenschappen, iets wat tot voor kort ongezien was.

748 27458881 929207067250842 2987532685513180145 n

Veranderende normen

Als architect heb je er dagelijks mee te maken: je creatieve ontwerpen moeten voldoen aan steeds strengere normen. Sinds 2018 is het S-peil de indicator van isolatie- en ventilatiewaarden in nieuwbouwwoningen. Nu is het nog voldoende dat je project beantwoordt aan S31, maar vanaf 2021 wordt die norm S28 en moet elke nieuwbouw minstens aan de BEN-normen beantwoorden. Logisch dat hiervoor dikkere isolatielagen vereist zullen zijn. Betopor is dus iets volumineuzer dan PUR, maar behaalt moeiteloos alle gewenste isolatienormen. Bovendien is Betopor uiterst duurzaam dankzij de EPS-korrels.

Betopor in jouw projecten

Voor elk onderdeel en type project hebben we een specifieke isolatieoplossing die mooi aansluit bij het ontwerp en moeiteloos inspeelt op de vereisten en valkuilen van het te isoleren oppervlak. Voor renovatieprojecten is een isolerende vloerplaat (Pro, Plus of Floormix) bijvoorbeeld de beste keuze. De dubbele functie – isolatie en vloerplaat – biedt een snelle, efficiënte en goedkope oplossing.

In nieuwbouwprojecten adviseren we meestal het Systeem Betopor Silver Plus. Het combineert Betopor Silver isolatiechape en Betopor EPS-Silverplaten om je vloer te isoleren. De hoogste isolatienormen worden makkelijk behaald en grote diktes kunnen geïsoleerd worden zonder gevaar op verzakking!

In dit overzicht zie je welk Betopor-product je in welke ruimte best gebruikt:

  • Betopor isolatiechape en/of Betopor EPS-Silverplaten: zolderisolatie, zoldervloerisolatie, vloerisolatie en tackerplaat voor vloerverwarming, isolatie plat dak.
  • Betopor EPS-Silverplaten: spouwmuurisolatie, isolatie binnenmuur voor bepleistering, gevelisolatie voor bepleistering, perimeterisolatie.

Realisaties

Vandaag bewijst onze milieuvriendelijke isolatie dienst in enorm veel renovatie- en nieuwbouwprojecten. In Oostende is Betopor toegepast in verschillende luxueuze appartementsgebouwen op de trendy Oosteroever (staande foto rechts). Betopor is ook gebruikt in tal van gezinswoningen, maar bijvoorbeeld ook in de nieuwe garage van RS Motors, de officiële Porsche dealer in West-Vlaanderen (collage bovenaan). Een greep uit onze andere recente realisaties met Betopor isolatieproducten zijn de Hogeschoolcampus The Penta van HoWest Kortrijk, Vitori - Medical en Sport Center Zwevegem, Cobergher Hotel Kortrijk en het hoofdkantoor van Konvert Interim Kortrijk.

Overzicht origineel 1 Gallerij blog 3 Betopor Resitrix website 5

Wil je als architect meer informatie over Betopor?

Of ben je benieuwd om onze isolatieproducten in het echt te zien? We komen graag bij je langs om Betopor voor te stellen en je ontwerp te bespreken. Contacteer ons om een afspraak te maken!

Blog 2 architecten Facebook