Betopor EPS-isolatieplaten: verbazend veel isolatiemogelijkheden!

Betopor EPS-isolatieplaten zijn top of the bill in het isolatiegamma. Ze hebben een hoge isolatiewaarde, zijn 100% waterbestendig én milieuvriendelijk! Bovendien kan je ze voor heel wat verschillende toepassingen gebruiken. Hier ontdek je waarom ze zo goed in de markt liggen.

De basis voor onze Betopor EPS-Silverplaten zijn EPS-parels (kort voor Expanded PolyStyrene). De nieuwste generatie grafiet EPS-parels bestaan uit slechts 2% polystyreen en 98% lucht, die als ideale isolator werkt.

De platen worden in Brugge gemaakt door Verpola [re] engineering air. Ze worden stuk voor stuk gebakken in een matrijs en komen kant-en-klaar uit de machine. Dit fabricageproces zorgt ervoor dat de platen een 100% waterdichte huid hebben en een homogene binnenkant uit EPS-korrels. Naast waterdicht zijn de platen ook drukvast, krimpvrij en bovenal is hun lambdawaarde steeds lager dan 0,030. Betopor EPS-Silverplaten zijn dus ongetwijfeld een topkeuze!

Rode kruis31

Waarvoor Betopor EPS-Silverplaten gebruiken?

Je kan de Betopor EPS-Silverplaten inzetten als isolator voor zowel je muren, vloeren of op Betopor hellingsbeton (Roofmix) op platte daken. De grafiet EPS-parels zorgen voor een minimaal energieverlies door infrarode straling. Het materiaal is bovendien onschadelijk voor mens en milieu!

Het handige formaat van de platen (60 x 120 cm, diktes tussen 5 en 30 cm) maakt transport en plaatsing makkelijk. Het plaatsen kan zonder folie of bijkomende hechtingsmiddelen rechtstreeks op de vooraf geschuurde Betopor isolatiechape. Voor moeilijke zones – bijvoorbeeld waar er leidingen lopen – zijn de kant-en-klaar zakjes Betopor Plus de oplossing.

Tip: De platen kunnen ook eenvoudig worden gezaagd op het gewenste formaat.

EPS voor elke muur

Gevelmuren, spouwmuren, binnenmuren… de Betopor EPS-Silverplaten zijn perfect om zowat elke muur te isoleren. Binnenmuren die je met deze platen isoleert, kan je onmiddellijk bepleisteren op de gewafelde zijde van de plaat. Doordat Betopor EPS-Silverplaten geen schadelijke stoffen bevatten, zijn ze het perfecte alternatief voor in situ gespoten PUR.

Van kelder tot zolder

De Betopor EPS-Silverplaten zijn er wel degelijk voor elk plekje in je huis. Door de 100% waterdichtheid vormen de platen ook de perfecte dakisolatie. Ze zijn bovendien inert voor cement waardoor je geen folie moet plaatsen. Handig toch! Veruit het beste alternatief voor PUR- en PIR-platen om je hellend of plat dak te isoleren.

EPS als vloerisolatie

Een vloer isoleren doe je het best met Betopor Silver Plus. In dit systeem worden de Betopor EPS-Silverplaten gecombineerd met Betopor Silver LD. Je isoleert zo thermisch en creëert een excellente lambdawaarde. Om een weergalmend klankkast-effect te vermijden, kies je op de verdiepingen beter voor Betopor Floormix of Betopor Silver LD.

Wist je dat de Betopor EPS-Silverplaten ook als tackerplaat voor je vloerverwarming kunnen dienen?

De Betopor EPS-Silverplaten zijn uiterst veelzijdig. Milieuvriendelijk, handig in gebruik en erg duurzaam want ze behouden ten allen tijde hun vorm en waterbestendigheid.

Silverplaten plaatsing 3 Slide 17 Spouwmuurappnew

Wil je jouw huis laten isoleren met de Betopor EPS-Silverplaten?

Vraag hier een offerte op maat! Voor een professionele plaatsing kan je rekenen op ons ervaren plaatsingsbedrijf maKs.

Rode kruis31