Betopor Silverstone: de nieuwe gevelisolatie met STEENSTRIPS

Betopor Silverstone is de nieuwste toevoeging aan ons kwalitatief isolatiegamma. Dit gesloten ETICS-systeem is uiterst solide én duurzaam. Isoleren gebeurt met hoogwaardige EPS-Silverplaten M25-SE, voor de gevelafwerking kan je kiezen uit verschillende merken steenstrips. Zo creëer je niet alleen een aangenaam leefklimaat, je woning ziet er ook top uit!


Wat is ETICS?

ETICS deed in de jaren 70 z’n intrede in de Belgische bouwwereld. ETICS, kort voor External Thermal Insulation Composite System, is een techniek waarbij gevelisolatie gecombineerd wordt met gevelbekleding. Het is een populaire manier om oude gevels op te waarderen, maar ook in nieuwbouwprojecten is ETICS vandaag top of mind. Logisch, want ETICS biedt heel wat voordelen voor elk type woning.

  1. Betere energieprestaties: kwalitatieve gevelisolatie verbetert de energieprestaties van een woning aanzienlijk.
  2. Vaarwel koudebruggen: de isolatie zorgt ervoor dat koudebruggen zijn weggewerkt.
  3. Geen condens: door de gevel kwalitatief te isoleren, beperk je de kans op inwendige condensatie.
  4. Mooie gevel: de nieuwe afwerkingslaag zorgt ervoor dat je gevel eruit ziet zoals jij het wilt.
  5. Ecologisch voordeel: door het vermijden van sloopwerken en het bijhorende afval, draag je je steentje bij aan het milieu. Wist je dat zelfs ‘ETICS op ETICS’ mogelijk is?

Detailfoto1

ETICS met Betopor

Onze hoogwaardige EPS-Silverplaten (M25-SE) en het bijhorende systeem Betopor Silver Plus zijn al jarenlang een vaste waarde voor wie zijn vloer duurzaam wil isoleren. De vraag uit de markt rees om ook voor geveltoepassingen met een compleet Betopor-systeem te werken. Vandaag kunnen we daarop een antwoord bieden met Betopor Silverstone. Dit is ons nieuw gesloten ETICS-systeem met steenstrips.

Betopor Silverstone in detail

1. EPS-Silverplaten als isolator

De kern van het systeem Betopor Silverstone bestaat uit brandvertragende EPS-Silverplaten. Deze platen worden gevormd in een matrijs met een densiteit +-25kg/m³ (M25-SE). De grote pluspunten van de EPS-Silverplaten zijn ongetwijfeld de lage lambdawaarde en hoge treksterkte. Daarnaast hebben ze een waterdichte huid én een damp-open karakter.

Na 8 dagen bereiken de EPS-Silverplaten hun dimensionale stabiliteit waardoor het risico op krimp nagenoeg nihil is. Er hoeft bij gevolg ook geen grondpleister gezet te worden om de steenstrips op te verkleven.

2. Kwalitatieve bevestiging

Voor de bevestigingsmaterialen binnen Betopor Silverstone werken we samen met ervaren partners. Eén waterdichte lijmmortel voor de verkleving van zowel de platen als de steenstrips, isolatiepluggen met stalen kern , voegfoam voor tussen de platen, zwelbanden, … alles werd uitgebreid getest én goed bevonden.

3. Elegante gevelafwerking

De steenstrips vormen de kroon op het gevelwerk! Deze worden verzaagd door een partner met jarenlange expertise. Je kunt dan ook kiezen uit verschillende merken die alle voldoen aan de eisen voor vorstweerstand, waterabsorptie, energieabsorptie en waterdampdoorlaatbaarheid.

VOOR RENOVATIE 2 gestripte gevel
3 Betopor Silverstone Silverplaten met steenstrips2 NA RENOVATIE

Benieuwd naar alle details van Betopor Silverstone?

Contacteer ons gerust met je vragen, we helpen je graag! Bovendien stellen we het systeem uitgebreid aan je voor tijdens het bis bouw- & interieursalon, tussen 2 en 10 oktober in Flanders Expo Gent! Tot dan?
Detailfoto