CEO’s 4 Climate: samen duurzaam ondernemen!

Dat Betopor duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Met onze producten brengen we namelijk kwalitatieve en duurzame isolatieoplossingen. Bij CEO’s 4 Climate komen bedrijfsleiders samen die dezelfde waarden delen en die klimaatbewust werken. We zijn dan ook trots dat we deel uitmaken van dit netwerk!


Wat doet CEO’s 4 Climate?

C4C verenigt klimaatbewuste ondernemers die hun duurzaam verhaal willen delen. Het is de missie om andere ondernemers te inspireren en te tonen hoe ook zij de opwarming van de aarde kunnen helpen tegengaan.

Als trots lid zien wij vanop de eerste rij hoe die duurzame aanpak ons bedrijf versterkt. Die ervaring helpt ons om, samen met de andere leden van C4C, de overheid te kunnen informeren over welke instrumenten nodig zijn om vanuit de bedrijfswereld de klimaatverandering te keren.

“Lucht”, de beste isolator

Al sinds onze begindagen zijn we heel bewust bezig met duurzaamheid en het klimaat. Lid worden van C4C was voor zaakvoerder Carl Ghistelinck dan ook evident. “Wij waren een absolute pionier binnen de circulaire economie met onze gerecycleerde EPS-korrels. Met ons lidmaatschap willen we tonen dat kwalitatief isoleren ook heel klimaatvriendelijk kan!”

EPS-korrels hebben als bouwmateriaal bijzondere eigenschappen. Betopor isolatie werkt met gewone lucht als isolator i.p.v. met vervuilende gassen die vroeg of laat altijd ontsnappen . Een EPS-korrel of “airpop” bestaat namelijk voor 98% uit lucht, voor de overige 2% bestaat EPS uit polystyreen, die als verpakking dient voor deze lucht. Dankzij deze unieke eigenschap is Betopor EPS-isolatie bij uitstek geschikt om gebouwen te isoleren. Daarnaast is EPS uitstekend te recycleren en gebruiken we de gezuiverde korrels opnieuw in onze Betopor-producten. Circulair ten voeten uit!

Betopor blogpost 1e foto 2

Uitdagingen worden opportuniteiten

Klimaatbewust ondernemen wordt vaak als een uitdaging gezien. Toch biedt een duurzame aanpak nu al veel mogelijkheden voor de toekomst. Meer nog: vandaag kiezen voor klimaatbewuste alternatieven is broodnodig voor de wereld van morgen. Samen met onze collega’s bij C4C geven we graag het goede voorbeeld.

Neem zeker even een kijkje op de website van C4C. Je leest er interessante artikels over duurzaamheid en ontdekt er aankomende events die je blik kunnen verruimen. Wat dacht je van de lancering van het eerste waterstoflaadstation in Zuid-West-Vlaanderen of de Green Summit over circulair bouwen?

1051 0123ae5974783b963c0acf92887cd5faf75ec9fcfb 1052 206722244 1859448434226696 4944520114884109250 n IMG 1560

Kies jij bewust?

Je hoeft uiteraard geen CEO te zijn om bij te dragen aan het klimaat. Bewuste keuzes voor je bouwproject(en) helpen je al een heel eind op weg.

Contacteer ons dus gerust voor meer informatie over onze isolatie voor jouw project. Bouwen aan een duurzame toekomst doen we immers samen!
1047 betopor blogpost 1e foto 2