DIY: aan de slag met Betopor isolatiechape

Zelf je woning isoleren met isolatiechape? Dat is perfect mogelijk en het is zelfs makkelijker dan je zou denken! Dankzij Betopor Pro en Plus isoleer je je dak en je vloeren in no-time want met onze gebruiksvriendelijke isolatiechapes kan iedereen snel aan de slag. Hier ontdek je hoe het moet!

Wat is Betopor isolatiechape?

Onze isolatiechape zorgt voor een optimale isolatie van jouw vloer of dak. Logisch toch, hoor ik je denken. Maar wist je dat het ook een extra nuttige troef heeft? Door de uitvulling met de isolatiechape worden alle nutsleidingen meteen netjes weggewerkt. Het resultaat: een mooi egaal oppervlak dat klaar is voor verdere afwerking. Bijkomend heeft de isolatiechape ook een geluiddempend effect.

Je kan de isolatiechape zowel bij nieuwbouw als renovatie toepassen. Bij renovatie is de isolatiechape bovendien 2-in-1: de isolerende uitvulling fungeert dan als vloerplaat én als isolatie.

Betopor isolatiechape, zo gemaakt

De kant-en-klaarzakjes van Betopor vormen de basis van jouw isolatiechape. We bieden twee varianten:

Met Betopor Plus (55 liter) kunnen doe-het-zelvers uiterst makkelijk aan de slag. Het is een kant-en-klare mix, speciaal samengesteld voor de particuliere gebruiker. Je hoeft alleen nog water toe te voegen en het mengsel is klaar voor gebruik!

Betopor Pro (110 liter) is de ideale mix voor de professionele gebruiker en bestaat uit witte EPS-korrels en toeslagstoffen. Makkelijk te maken door Betopor Pro te mengen met 25 kg cement en water.

Beide isolatiechapes kan je makkelijk op de werf aanmaken. Ze zijn daarom de ideale oplossing voor werven waar onze vrachtwagens niet bij kunnen of om kleine oppervlaktes te isoleren.

Detailfoto blog 61

Aan de slag!

Je merkt dat het maken van isolatiechape heel toegankelijk is. We geven je hieronder nog een handig stappenplan mee voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Nieuwbouw:

  1. Zorg ervoor dat de ondergrond met nutsleidingen droog en bezemschoon is.
  2. Maak de Betopor isolatiechape aan, breng ze aan en trek ze vlak.
  3. Laat een drietal dagen drogen (afhankelijk van de temperatuur).
  4. Werk de ondergrond verder af.
TIP: kies je voor vloerverwarming, dan kan je die rechtstreeks op de isolatiechape aanbrengen. Een andere mogelijkheid is om Betopor EPS-Silverplaten rechtstreeks te plaatsen op Betopor isolatiechape, d.w.z. zonder folie. Zo bekom je meteen de ideale basis voor het tackeren van de vloerverwarming.

Renovatie:

  1. Breek de vloeren uit en doe de nodige uitgraafwerken (min. -25 cm onder vloerpas).
  2. Plaats een plasticfolie, eventueel in combinatie met een betonnet waarop je de leidingen kan bevestigen.
  3. Maak de Betopor isolatiechape aan, breng ze aan en trek ze vlak.
  4. Laat de isolatiechape voldoende uitharden en werk verder af met chape en vloerbekleding.

TIP: Op onze Betopor Pro en Plus pagina's vind je een folder met nog meer tips over renovatie en isolatiechape.

Het is altijd handig wanneer je deze werkzaamheden met twee personen kan uitvoeren. Zo kan één persoon het mengsel maken, terwijl de andere meteen het chapemengsel aanbrengt.

Gallerijfoto 1 blog 6 1 Gallerijfoto 2 blog 6 1 Gallerijfoto 3 blog 6 1

Klaar om aan de slag te gaan met de Betopor isolatiechape?

Je kan de Betopor Pro en Plus rechtstreeks bij ons kopen of bij je lokale bouwspeciaalzaak. Vraag de lijst met verdelers aan via ons contactformulier of bel ons op 050 31 42 08.

Betopor Plus