Hoe isoleer je een plat dak?

Goede isolatie kiezen voor je plat dak is essentieel voor de kwaliteit en duurzaamheid van je woning. Maar wat is nu de beste dakisolatie? En hoe zit het hele plaatsingsproces in elkaar? Lees verder voor ons advies en ontdek waarom Betopor jouw garantie is op een milieuvriendelijke, kwalitatieve isolatie van je plat dak!

Betopor isolatie voor je plat dak

Er bestaan verschillende soorten isolatiemateriaal, maar voor een plat dak is de Betopor isolatiechape Roofmix ongetwijfeld het ideale product. Naast een isolerende laag, creëert de Betopor Roofmix namelijk ook de fundamentele hellingslaag op je plat dak. Voldoende helling op een plat dak (min. 1-2 cm/m) is immers van groot belang voor een goede afwatering naar de regenwaterafvoeren. Bijkomend voordeel is dat alle leidingen op het dak ook zorgvuldig kunnen worden weggewerkt.

Om de isolatiewaarde van je woning te optimaliseren, combineer je de Betopor Roofmix met de Betopor EPS-Silverplaten. Deze platen halen moeiteloos de hoogste isolatienormen. Ze zijn dan ook erkend als dé best isolerende EPS-isolatieplaten in de EPB-databank. Het grafiet van de zilvergrijze EPS-korrels absorbeert de warmte en geeft deze niet meer af. Terwijl de isolatiewaarde van de Betopor Roofmix op 0.085 ligt, is de lambdawaarde van de EPS-Silverplaten steeds lager dan 0.030!

Detail 121

Aandachtspunten vooraf

Alle openingen moeten voorafgaand dichtgemaakt worden of van een opstand voorzien zijn. Staat er water op je dak? Dan kijken we om bijkomend gaten te boren om dit water af te voeren. Betopor moet immers geplaatst worden op een droog oppervlak. Het spreekt dan ook voor zich dat we bij vriestemperaturen of tijdens regenweer geen daken uitvoeren.

De plaatsing

De Betopor Roofmix isolatiechape wordt onder helling geplaatst, zodat regenwater direct naar de afvoerputten kan afvloeien. Dankzij de snelle droging van de bovenste laag van de isolatiechape kan er al na enkele dagen een dampscherm aangebracht worden. Hierop worden de Betopor EPS-Silverplaten gelijmd, met daarbovenop de EPDM-afdichting.

Tip:

De Betopor EPS-Silverplaten kunnen ook mechanisch bevestigd worden op een houten of metalen draagvloer. Indien de dakafdichting niet gelijmd wordt, kan er ook met ballastkeien gewerkt worden.

Video: Betopor Roofmix verzorgt een isolerende helling op de daken van de nieuwe Howest-campus 'The Penta' in de Graaf Karel de Goedelaan, Kortrijk. Deze werken werden uitgevoerd voor Group Monument-Vandekerckhove.

Voordelen van Betopor isolatie

We haalden daarnet al een paar voordelen aan van Betopor Roofmix en EPS-Silverplaten. Maar in het algemeen heeft de Betopor isolatie nog een aantal pluspunten in vergelijking met andere isolatie.

  1. Betopor Roofmix als afschotlaag is licht, drukvast, brandvertragend en vormt geen risico op blaasvorming in de dakdichting.
  2. We bieden de Betopor EPS-Silverplaten aan in gebruiksvriendelijke formaten: 60 x 120 cm, diktes van 5-30 cm
  3. De isolatie is gemakkelijk te lijmen met solventarme EPDM-lijmen.
  4. De Betopor isolatie is uiterst milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar.
  5. De Betopor EPS-Silver Isolatieplaten zijn rechtstreeks te plaatsen op de Roofmix (d.w.z. zonder folie) krimpvrij, zelfdovend en 100% watervast.
Gallerij 12 Gallerij 23 Gallerij 33

Betopor is duidelijk de beste keuze om je plat dak duurzaam en efficiënt te isoleren.

Wil je meer weten over onze producten of over de werking van ons plaatsingsbedrijf maKs? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

Overzicht origineel 1