Nieuwe Renson-vestiging geïsoleerd met Betopor

Met het gloednieuwe Outdoor Experience Center kiest Renson er bewust voor om de productie van z’n outdoorgamma lokaal te houden. Ook bij de bouw van de site werd veel aandacht besteed aan lokaal en duurzaam. Net daarom ging Renson met Betopor in zee voor zowel de vloer- als plat dakisolatie.

Renson is een toonaangevend familiebedrijf op vlak van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’. Het is hun missie om iedereen gezond en aangenaam te laten leven en dat zowel binnen als buiten. Voor hun buitenafdeling werd een gloednieuwe site gebouwd die plaats biedt aan zowel de productieafdeling, kantoren, testcentra als een enorme showroom voor de ultieme buitenervaring.
IMG 0096

Unieke architectuur

De nieuwe vestiging van Renson vindt z’n thuis op de Industriezone De Prijkels, pal langs de E17 te Deinze/Nazareth/Kruisem. Het lange gebouw – een indrukwekkende 300 m – valt onmiddellijk op als je erlangs rijdt, en dat is niet toevallig. Architect Luc Binst van Binst Architects ontwierp het gebouw immers vanuit de ‘outdoor living’-beleving die zo typerend is voor Renson.

“Het idee was om het gebouw de vorm te geven van een tuinpaviljoen XXL. Showroom, kantoren en productie zijn geïntegreerd achter de façade, die verraadt wat er gemaakt en verkocht wordt”, vertelt Luc Binst. In de architectuur werden de eigen gevelelementen van Renson gecombineerd met natuurelementen, helemaal in lijn met de gedachte van outdoor living.

Duurzame insteek

CEO Paul Renson koos er bewust voor om de productie in België te houden. Het bedrijf combineert de eigen kennis en ervaring met die van gedreven en getalenteerde medewerkers uit de regio. Zo kunnen ze optimaal blijven inzetten op een gezond binnenklimaat en comfortabel buitenleven, twee waarden die ook bij Betopor veel aandacht krijgen.

De duurzaamheid en het circulaire karakter van onze isolatieproducten zorgden ervoor dat de architecten al snel bij Betopor terechtkwamen voor de vloer- en dakisolatie. Een combinatie van verschillende producten gaf voor dit project het beste resultaat.

Uitgestrekt plat dak

De platte daken waren een echte uitdaging door het beperkt aantal afvoerpunten om het water weg te laten stromen. De draagvloer is immers van betonkernactivering voorzien waardoor het onmogelijk was om het gebruikelijke aantal gaten te boren. Betopor Roofmix vormt hier de ideale isolerende hellingslaag. De plaatsing gebeurde volgens een uitgekiend afwateringsplan.


Vloerisolatie in de mix

In de showroom werd gekozen voor een elegante betonvloer. Onder de gigantische oppervlakte geslepen beton, gaat een slimme vloeropbouw schuil. Als eerste werd een vlakke uitvullaag Betopor Floormix aangebracht om alle nutsleidingen weg te werken. Daarbovenop kwam vloerverwarming en de betonvloer. Als laatste werden de gevels in glas en aluminium geplaatst.


Voor de kantoren, de ontmoetingsruimte en de keuken werd geopteerd voor 27 cm Betopor Silver LD die in 2 keer werd geplaatst. Na een eerste laag van 15 cm werd één dag gewacht alvorens de resterende 12 cm te plaatsen. Die rusttijd zorgt voor een uiterst vlak resultaat.


In andere, kleinere ruimtes kozen we voor Betopor Silver Plus: een combinatie van Betopor Silver met daarop de EPS Silver M25-SE plaat. Zo’n EPS M25-SE plaat wordt in een mal gevormd en heeft een hoge densiteit van 25kg/m³. Die densiteit zorgt ervoor dat de plaat waterdicht, maar toch dampopen is én brandvertragend werkt.


Vlot geplaatst

Dankzij onze ruime vloot vrachtwagens kon er gemiddeld 150m³ isolatie per dag gepompt en geplaatst worden. Zo konden we continuïteit waarborgen en werd de werf nooit opgehouden door isolatiewerken.


We zijn heel tevreden dat Renson voor onze duurzame isolatieoplossing koos. Al onze isolatie is immers gasvrij aangezien we lucht als isolator gebruiken. Betopor Roofmix en Floormix bevatten enkel gerecycleerde EPS-korrels, en alle Silverproducten maken we zelf met nieuwe EPS-korrels om de hoogste isolatiewaardes te behalen.


IMG 0146 IMG 0045 IMG 0067

Heb je ook een groot project op de planning staan?

Of wil je meer weten over welk type isolatie het beste in je ruimte of in je project past? Vraag meteen een offerte of aarzel niet om ons te contacteren met je vraag. We adviseren je graag!
IMG 0003