Nieuwe UB-40: performante isolatiemortel voor vloeren

Na maanden van ontwikkeling en testen, stellen we trots de nieuwste Betopor-telg voor! UB-40 is een unieke isolatiemortel met een uiterst scherpe lambdawaarde van 0,041. Het geheim? Een slimme combinatie van EPS-parels, een minimum aan cement en een unieke biogebaseerde toeslagstof!

UB-40 in het kort

UB-40 is onze nieuwe ontwikkeling voor vloerisolatie. Met deze isolatiechape focussen we op een optimale lambdawaarde van 0,041. Dat maakt van deze isolatiechape een topper om te voldoen aan de hedendaagse EPB-normen. De isolatiechape is opgebouwd uit EPS-parels, toeslagstoffen en een minimum aan cement. Want hoe minder cement, hoe beter de isolatiewaarde. De kwalitatieve toeslagstoffen zorgen op hun beurt wel voor voldoende druksterkte.

Blog

Topprestaties voor elke vloer

De isolatiemortel zal op de werf aangemaakt en gepompt worden. Tijdens de ontwikkeling hebben we dan ook ingezet op een goede verwerkbaarheid op de werf. Want normen halen in het labo is één ding, op de werf is dat nog iets helemaal anders.

UB-40 kan zowel in nieuwbouw- als in renovatieprojecten worden toegepast. Bij renovaties is het de perfecte oplossing om oppervlaktes met een beperkte opbouwhoogte toch performant te isoleren. Met 12 cm UB-40 voldoe je al aan de EPB-eis  U < 0,24.

Schermafbeelding 2024 01 31 om 08 59 19

Binnenkort in de EPB-databank

Momenteel is UB-40 nog niet te vinden in de EPB-databank. We zijn volop bezig met het verzamelen van alle meetrapporten om de certificering af te ronden. Maar vergeet niet dat de opname in de EPB-databank geen must is. Het is immers de technische fiche van een product die bepalend is voor het EPB-verslag! En die vind je gewoon hier.

De troeven samengevat

  • Sterke lambdawaarde van 0,041
  • Vlot verwerkbaar op de werf
  • Druksterk met een minimum aan cement
  • Voldoet aan de EPB-normen met slechts 12 cm UB-40
  • Ideaal voor vloeren met beperkte opbouwhoogte


UB-40 gebruiken in jouw project? Contacteer ons voor meer informatie of vraag meteen
je offerte aan!