Project Rode Kruis Zuienkerke in de kijker

Architectenbureau POLO Architects heeft zich voor dit zorghotel op het domein Polderwind, met een 16 ha grote vijver, laten inspireren op de Tulou. Dit is een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China. Het zorghotel heeft 2 bouwlagen. Op het gelijkvloers bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes waar ontmoetingen en samenzijn centraal staan. Op het verdiep bevinden zich de hotelkamers en enkele gemeenschappelijke ontspanningsruimtes die kalmte en rust uitstralen.

Voor de isolatie van de vloeren en de platte daken is geopteerd voor het gebruik van EPS-isolatie. Er is bewust nergens gebruik gemaakt van gepspoten PUR-isolatie vanwege het respect voor het milieu en de gezondheid van de mensen.

Het gelijkvloers is uitgevoerd met het Systeem Betopor Silver Plus​. Een uitvulling van 7 cm Betopor Silver LD met daarop de hoog densiteit Betopor EPS-Silverplaten. Het speciale aan deze aanneming met vaste platen is natuurlijk de ringvorm van het gebouw met middenin een grote patio. Geen enkele ruimte heeft muren die recht op recht staan. De buitenmuren zijn cirkelvormig gebouwd. De binnenmuren zijn allemaal gericht naar 1 centraal punt.

De plaatsing van het Betopor Silver Plus-systeem werd vakkundig uitgevoerd door ons eigen aannemingsbedrijf bvba maKs.
Foto 1
Overzicht 2 1 Gallerij3 Rode kruis3