Ssst… MAKARIS akoestische isolatie houdt het écht stil

In een appartementsgebouw is akoestische isolatie een must om contactgeluiden te dempen. Je buren kunnen dus altijd genieten van een heerlijke stilte. Ook in een woning kan akoestisch isoleren nuttig zijn. Met het complete MAKARIS-systeem hou je het écht overal zalig stil. Ontdek hier alle voordelen!


Wanneer je kiest voor akoestische isolatie, kan je Betopor isolatiechape combineren met een veerkrachtig PE-foam. Dit foam zal na indrukking – net als een veer – terug de oorspronkelijke vorm aannemen, waardoor het geheel geluiddempend wordt.


Onze allesomvattende MAKARIS gaat nog een stapje verder. Dit systeem isoleert thermisch én akoestisch in meerdere lagen. De lagen zijn opgebouwd uit verschillende materialen die samen optimaal isoleren. Dankzij MAKARIS is het pas écht stil!MAKARIS

Detail5

De naam is kort voor Maximum K And Resistance of Impact Sounds.

  • Maximum K: topscore binnen de EPB-normen (K-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die een wand doorlaat).
  • Resistance of Impact Sounds: verminderde contactgeluiden voor een verhoogd akoestisch comfort.


Het geheim van MAKARIS

MAKARIS combineert Betopor isolatiechape met 2 soepele latexmatten van een verschillende dikte en samenstelling. Door die combinatie heb je een solide systeem dat het geluid met maar liefst 32 dB dempt én de ruimte ook thermisch goed isoleert. Het geheim van MAKARIS zit hem dus in de verschillende lagen.

Bovendien is dit systeem erg duurzaam en milieuvriendelijk. De matten bestaan uit soepele latex die gerecycleerd wordt bij de productie van matrassen. Ook de Betopor isolatiechape is gemaakt uit ecologische grondstoffen.

MAKARIS installeren

Een correcte installatie is cruciaal. Daarom gebeurt ze altijd door ons eigen aannemingsbedrijf maKs of door één van onze erkende partners. Zo kan je zeker zijn van een juiste plaatsing voor een onberispelijk resultaat.

Stap 1: Betopor isolatiechape

Op de draagvloer kunnen er verschillende leidingen zijn. In deze eerste fase vullen we die uit met minimum 6 cm Betopor isolatiechape. Doordat de chape vloeibaar is, worden de holtes onder en tussen de leidingen opgevuld en krijgen vervelende ‘klankkasten’ geen kans. De chape moet minstens 2 dagen uitdrogen.

Stap 2: Randstroken

De randstroken zijn essentieel voor een geslaagd resultaat. Elke strook staat voor de helft rechtop tegen de muur, de andere helft rust op de Betopor isolatiechape. Ze blijven op hun plaats met tape of silicone.

Opgelet: nietjes moeten BOVEN de vloerpas worden geslagen!

Stap 3: Polylatex met lage densiteit

Deze matten worden vanaf de randstrook tegen elkaar gelegd over de volledige vloer. Mochten er nog leidingen uitsteken, dan wordt de mat er mooi rond geplaatst. Op die manier kunnen er geen holtes meer onder de matten ontstaan.

Stap 4: Ecolatex met hoge densiteit

De soepele Ecolatex-matten komen op 15 cm van de randstrook en bedekken de naden van de Polylatex-matten. Ze sluiten goed aan over de leidingen en zorgen dat er geen geluidslekken kunnen ontstaan. De vloer is nu klaar voor verdere afwerking.

Dankzij de hoge wrijvingsgraad van de Ecolatex kleven de lagen mooi aan elkaar. Hierdoor kan de isolatie niet verschuiven bij het afwerken van de vloer. Bovendien is de mechanische weerstand zo groot dat er geen enkel risico is op krimp en verzakkingen.

TIP: Wil je vloerverwarming op de isolatie installeren? Een systeem met tackers maakt gaatjes in de isolatie waardoor de isolatieprestaties drastisch verminderen. Kies daarom steeds voor een zwevende installatie op noppenfolie of een metalen draadnet om te combineren met MAKARIS!

Gallerij 2 13 Gallerij 3 13 Gallerij 43

Wil je thuis genieten van zalige stilte?

Contacteer ons dan voor een offerte op maat. We werken graag een passend voorstel uit!

Betopor Toepassing Geluidsisolatie