Tips & Tricks bij je offerte-aanvraag voor vloerisolatie

Overweeg je om in jouw nieuwbouw- of renovatieproject met Betopor te isoleren? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Hier lees je welke informatie we van je nodig hebben om een offerte te kunnen maken, op maat van jouw wensen en woning. Natuurlijk adviseren we je ook graag verder bij je keuzes!

Bij het kiezen van de juiste isolatie voor jouw woning ga je niet over één nacht ijs. Uiteraard speelt de prijs een prominente rol, maar ook de gewenste isolatiewaarden, het type vloerafwerking, de beschikbare ruimte,… zijn van belang.

Detail blog 31

Aandachtspunten voor passende isolatie

Als je een offerte opvraagt, zijn er een aantal cruciale zaken waar je best al eens over nadenkt. Een eerste evident aandachtspunt is de gewenste isolatiewaarde. In het EPB-verslag worden de isolatiewaardes bepaald die de woning moet behalen. Aan de hand van die gewenste waardes kunnen we jou dus het ideale Betoporsysteem voor je woning voorstellen.

Maar er is meer. Zo spelen ook het type vloerbekleding en het gewenste verwarmingssysteem mee in de keuze. De vloerafwerking wordt immers meegerekend in de dikte van de totale vloeropbouw. Wil je bijvoorbeeld ons systeem Betopor Silver Plus gebruiken voor maximale isolatie, dan voorzie je best voldoende uitvulhoogte. Wil je vloerverwarming? Dan komen de leidingen in de isolerende uitvullaag en kan het vloerverwarmingssysteem op, ofwel de isolatiechape of op de EPS-Silverplaten, getackerd worden.

Checklist offerte

Om je offerte zo accuraat mogelijk op te stellen, hebben we van jou een antwoord nodig op volgende vragen:

  • Gaat het om nieuwbouw of renovatie?
  • Wil je enkel vloerisolatie? Of ook dak- en muurisolatie?
  • Welke isolatiewaarden wens je te behalen?
  • Hoeveel bedraagt de beschikbare uitvuldikte?
  • Kies je al dan niet voor vloerverwarming?
  • Kunnen we gebruikmaken van stads- of regenwater? Is er elektriciteit beschikbaar indien de isolatiechape moet geschuurd worden?
  • Is de werf bereikbaar voor grote vrachtwagens?
  • Is het gebouw wind- en waterdicht?

Je offerte aanvragen

Bij Betopor hebben we heel wat verschillende soorten isolatie, met elk hun eigen specificaties en kwaliteiten. Een nieuwbouw en een renovatie vereisen bijvoorbeeld heel andere types isolatie. Dankzij ons ruim assortiment kan je er zeker van zijn dat er altijd een Betoporproduct is dat perfect aansluit bij jouw project. Op onze website kan je alvast alle informatie en specificaties van onze producten terugvinden.

Je kan je offerte makkelijk aanvragen via het formulier op onze website. We streven ernaar om je binnen de week een offerte op maat te bezorgen. We stellen een offerte op met het meest geschikte product voor uw project, met een vermoedelijke hoeveelheid per zone en de daarbij horende kubieke meterprijs.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via e-mail of bel ons op 050 31 42 08. Indien gewenst, komen we ook langs op jouw werf om de mogelijkheden van onze producten samen te bekijken!

Gallerij 3 2 Gallerij 4 1 Gallerij blog 3

Service voor professionals

Voor aannemers, vloerders, installateurs van vloerverwarming,… hanteren wij professionele tarieven. Vergeet je functie dus zeker niet te vermelden bij je offerte-aanvraag! Wil je als professional je ertoe verbinden om uitsluitend met Betoporproducten te werken? Dan kan je, mits de vereiste kwalificaties, één van onze partners worden! Contacteer ons gerust voor meer informatie.


Ben je architect en wil je Betopor in jouw ontwerp opnemen? We staan je graag bij om advies te verstrekken voor elk project. Contacteer ons en we bezorgen je de beste isolatieoplossing.

Blog 3 Betopor offerte aanvraag facebookpost