Van recyclage naar isolatie

Gerecycleerd EPS-afval gebruiken als basis voor isolatie … het is onze core-business! Dit proces is niet alleen heilzaam voor de natuur, ook jij hebt baat bij een milieuvriendelijk gerecycleerd isolatieproduct. Jijzelf draagt bovendien misschien wel onbewust bij tot deze productie. Hoezo? Ontdek het hier!

Vandaag is zowel ecologie als recyclage een hot topic. Een kwaliteitsvol milieuvriendelijk isolatieproduct voor je woning betekent dus een logische meerwaarde voor nu én voor later. Maar wist je al dat milieuvriendelijkheid net de drijfkracht is van Verpola, producent van het gamma Betopor-isolatiematerialen, en dat ook jij makkelijk je steentje kan bijdragen?

DSC 00051

Verpola [re]engineering air

EPS, ook wel gekend als piepschuim, valt uitstekend te recycleren. Je kan het dan ook gratis naar het containerpark in jouw gemeente of stad brengen voor selectieve inzameling. Sinds 1990 vormt recyclage van EPS-verpakkingsmateriaal uit containerparken – in combinatie met inzameling uit de industrie – een basisactiviteit van Verpola (kort voor Verwerking Polystyreen Afval). Wij zijn je dus ontzettend dankbaar wanneer je jouw EPS-afval naar het containerpark brengt en niet zomaar weggooit!

Wat wij recycleren, besparen we dus met z’n allen op primaire grondstoffen. Naargelang de toepassing wordt het EPS-afval bij ons gesorteerd, gereinigd, vermalen, gecompacteerd of gesmolten via extrusie. De gerecycleerde EPS-korrels worden dan gebruikt voor de eerste generatie Betopor-producten: Pro en Plus, Floormix en Roofmix. Daarnaast produceren we ook nieuwe zilvergrijze EPS-Silverkorrels op basis van grafiet. Deze korrels vormen de basis van de tweede generatie isolatieproducten: Betopor Silver LD (Low Density) en Betopor Silver HD (High Density), en de Betopor EPS-Silver isolatieplaat.

Eigen beheer

Van het recycleren tot het ontwikkelen, fabriceren en plaatsen van de Betopor isolatiechapes, wij hebben alles in eigen handen. Door deze procesbeheersing van begin tot eind, kunnen we indien nodig snel ingrijpen. Daar waar niet-gespecialiseerde (chape)bedrijven geheel afhankelijk zijn van derden en de verantwoordelijkheid onduidelijk is.

Bovendien zijn zowel de recyclage-activiteiten als de Betopor isolatiechapes ontstaan uit eigen onderzoek en ontwikkeling. Ons onderzoekslabo is m.a.w. het kloppend hart van onze productontwikkeling. Naast het meten van lambdawaardes worden hier ook statische en dynamische drukproeven en densiteitsmetingen 100% droog en relatief vochtig uitgevoerd met geijkte toestellen. Hierdoor zijn wij steeds zeker van de kwaliteit van de grondstoffen, die dan weer garant staan voor een geslaagd eindresultaat!

Jouw voordeel

Of je nu gebrand bent op duurzaamheid of daar eigenlijk niet echt bij stilstaat, iedereen heeft baat bij een product op basis van gerecycleerd EPS-afval. Het is milieuvriendelijk en door de gegarandeerde kwaliteit ben je ook zeker van een betrouwbaar resultaat. Ons eigen aannemingsbedrijf maKs zorgt bovendien voor een vlotte en vakkundige plaatsing van de Betopor-producten.

Gallerij 21 Gallerij3 Gallerij4

Recycleren, besparen op grondstoffen en isoleren is een gezamenlijk verhaal.

Langer twijfelen over welke isolatie te kiezen, is dus helemaal uit den boze! Wil je meer weten? Contacteer ons of vraag op onze website je vrijblijvende offerte aan.

788 betopor blog 7 overzicht collage 2