Vloerisolatie: zoveel meer dan alleen warme voeten

Bij nieuwbouw helpt vloerisolatie je te voldoen aan de huidige energienormen. Maar ook bij renovatie is vloerisolatie een prima idee. Je houdt er zowel de warmte als jouw centen mee binnen en dat zal je gauw merken aan je energiefactuur. Maar vloerisolatie heeft nog andere pluspunten. Ontdek ze hier!

Bij een niet-geïsoleerde vloer gaat gemiddeld 16% van de warmte verloren. Het is dus overduidelijk dat je vloer isoleren je portemonnee ten goede komt en je wooncomfort sterk verhoogt. Maar hoe gaat een vloer isoleren nu juist in zijn werk? Wij hebben oplossingen voor nieuwbouw én renovatie, elk met hun eigen werkwijze.

Blog 5 overzicht

Eerst en vooral, een goed rapport

Met goede isolatie verbruikt je huis minder brandstof waardoor de CO₂-uitstoot vermindert. Dat is goed voor het milieu. Bovendien krijgt je huis dankzij vloerisolatie een betere score op het EPC-certificaat.

Vloerisolatie werkt niet alleen thermisch, maar is ook geluiddempend. In combinatie met akoestische matten kan je het akoestisch comfort nog verbeteren.

Energiezuinige nieuwbouw

Door de strenge isolatienormen wordt vloerisolatie een must in elke nieuwbouw. Met ons Betopor Silver Plus-systeem behaal je die normen moeiteloos. Belangrijk is dat er voldoende vloeropbouw voorzien wordt voor het plaatsen van de vloerisolatie, de dekvloer en de vloerafwerking. Als je voor klassieke verwarming kiest, hou dan rekening met minimum 17 cm vloeropbouw. Bij vloerverwarming wordt dit 20-25 cm.

Het systeem Betopor Silver Plus wordt door ons aannemingsbedrijf maKs in twee lagen geplaatst. De isolatiechape Betopor Silver LD wordt aangemaakt in onze volautomatische vrachtwagens en meteen vlak aangebracht op de gewenste dikte. De chape wordt door onze vakmannen geschuurd, waarna ze de Betopor EPS-Silverplaten vakkundig installeren.

Zorgvuldige renovatie

In oudere huizen pronkt soms een stijlvolle tegelvloer of een authentiek parket. Zo’n vloer uitbreken brengt risico op schade met zich mee. Isoleren langs onder is hier de oplossing. We werken dan via de (kruip)kelder.

Ook de verdiepingen van oude huizen isoleren is geen probleem met de Betopor-producten. Onze ‘lichtgewicht’ isolatiechapes belasten de oude vloer niet te veel, waardoor je zorgeloos van je sfeervol gerenoveerde woning kunt genieten.

Mag de vloer toch worden uitgebroken, dan bieden onze isolerende vloerplaten een oplossing! Kies naargelang de toepassing voor Betopor Floormix, Betopor Pro of Betopor Plus. Al deze formules bieden isolatie en vloerplaat in één, handig toch? Na het uitbreken van de oude vloer, wordt er een plasticfolie en een bewapeningsnet geplaatst. Er wordt ongeveer 20 cm Betopor-isolatie gespoten en vlak getrokken. Supersnel en efficiënt want je vloer is zo klaar voor verdere afwerking!

Tip! Wil je nog ideeën opdoen voor jouw renovatie, bezoek tijdens de Vlaamse Renovatiedag de mooiste renovaties in je buurt.

Premies voor vloerisolatie

Dankzij verschillende premies zijn spouwmuur- en dakisolatie al heel populair. Ook voor vloerrenovatie kan je een isolatiepremie krijgen, zowel via de overheid als via je energieleverancier. Bij deze laatste kan je bijvoorbeeld voor een bestaande woning beroep doen op een premie voor vloer- en kelderisolatie indien de isolatie geplaatst wordt door een aannemer. De premie bedraagt € 6 per m² bij een Rd-waarde ≥ 2,0m² K/W.

Blog 5 gallerij 1 Blog 5 gallerij 2 Blog 5 gallerij

Met de producten van Betopor haal je overduidelijk de beste oplossing in huis om je vloer te isoleren!

Ook voor je muren en dak hebben wij een passend isolatieproduct. Vraag hier een offerte aan voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject.

Betopor Toepassing Vloerisolatie nieuwbouw