Vloerverwarming en Betopor isolatie: de perfecte combi!

Bij een verbouwing of nieuwbouwproject wordt meer en meer voor vloerverwarming gekozen. Niet verwonderlijk: je woning warmt egaal op en je vermijdt tegelijk onsierlijke chauffages in je interieur. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning goed geïsoleerd is in combinatie met vloerverwarming?

Vloerverwarming wordt vaak geplaatst in combinatie met tackerplaten. Die platen vormen een solide basis om er de vloerverwarming op te installeren én ze hebben tegelijk topisolatiewaarden! De naam is afkomstig van tackers, de kleine weerhaakjes waarmee de verwarmingsbuizen worden vastgezet in de platen.

Overzicht71

EPS-Silverplaten: topkeuze!

Onze Betopor EPS-Silverplaten zijn de optimale oplossing om als tackerplaat te gebruiken. Ze zijn samengesteld op basis van grafietkorrels uit geëxpandeerd polystyreen met hoge densiteit. Dankzij die korrels hebben onze platen een lambdawaarde van 0,030 wat zorgt voor een minimaal energieverlies. De EPS-Silverplaat van Betopor is zelfs de best scorende EPS-plaat in de EPB-databank!


De EPS-Silverplaten bevatten geen schadelijke stoffen en zijn bijgevolg veilig voor mens en milieu. Wanneer je jouw vloerverwarming laat tackeren op EPS-Silverplaten, ben je dus zeker dat je woning voldoet aan de huidige en toekomstige bouwnormen qua energie-efficiëntie. Bovendien zijn de platen watervast, krimpvrij en inert voor cement, wat een constante warmteweerstand garandeert!


Solide basis voor je vloerverwarming

Vloerverwarming vraagt om een stabiele, drukvaste en isolerende ondergrond. Daarvoor zijn onze EPS-Silverplaten dus ideaal. Dankzij het handige formaat van 60 x 120 cm zijn ze bovendien makkelijk hanteerbaar. Ons plaatsingsbedrijf maKs komt graag bij je langs voor de professionele installatie.

Met het Betopor Silver Plus systeem op het gelijkvloers isoleren de EPS-Silverplaten zowel thermisch als akoestisch, op de verdiepingen wordt enkel Betopor Floormix of Betopor Silver geplaatst omdat platen een klankkasteffect creëren.

Vloerverwarming kan je ook rechtstreeks laten tackeren op isolatiechape zoals Betopor Silver of Floormix. Zo ben je zeker van een stevige basis voor jouw vloerverwarming.

TIP: je kan vloerverwarming combineren met elke afwerking, maar hou er rekening mee dat een tegelvloer sneller zal opwarmen dan parket. Hout heeft immers isolerende eigenschappen.

Gallerij 25 Gallerij5 Gallerij31

Investeer in gezellige warme winters.

Voor de best mogelijke isolatie om er je vloerverwarming op te tackeren, kan je rekenen op ons vakmanschap! Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Detail