Voor elk renovatieproject het ideale Betopor-product!

Heb je een huis gekocht en ben je volop de renovatie aan het plannen? Of is er een onderdeel van je woning dat je extra wil isoleren? Van dak over muren tot de vloer, er is altijd een Betopor-oplossing die aan jouw vraag beantwoordt. Dankzij ons handige schema vind je in no-time de ideale isolatie!

Goede isolatie is één van de basisprincipes voor een geslaagde renovatie. Het zorgt er niet alleen voor dat jouw woning aan de geldende normen voldoet, kwalitatieve isolatie draagt ook bij tot een aangenaam leefklimaat en creëert een aanzienlijke meerwaarde voor het project. Natuurlijk moet je bij jouw keuze ook rekening houden met de beschikbare dikte, gewenste isolatiewaarde, budget, …

Weet je niet waar te beginnen? Onderstaand schema toont je welke Betopor-isolatie het best aansluit bij jouw renovatieproject. En of je nu zelf de handen uit de mouwen wil steken of liever de hulp van onze deskundige plaatsingsdienst inroept, bij Betopor kan het allemaal!

Flowchart

Wat wil je isoleren?

1. Vloer isoleren

A. Vloer uitgraven

Bij oude vloeren moet er vaak uitgegraven worden tot op de volle grond om te kunnen isoleren. Onze isolerende vloerplaat 2-in-1 biedt hiervoor de geschikte oplossing: uitgraven tot minstens 30 cm onder de vloerpas, plastic folie plaatsen, betonnet plaatsen waarop alle nutsleidingen kunnen vastgemaakt worden en 20 cm Betopor Floormix plaatsen. Hiermee behaal je een R-waarde van > 2 W/m²K, wat voldoende is voor een isolatiepremie. Beslist een budgetvriendelijke oplossing voor een drukvaste, isolerende en vochtbestendige vloerplaat!. Je kan er bovendien rechtstreeks het vloerverwarmingssysteem op tackeren of een extra Betopor EPS-Silverplaat opleggen.

Productkeuze

  • Wil je het isoleren van de vloer aan een aannemer overlaten? Kies dan voor Betopor Floormix. Deze wordt door onze plaatsers vakkundig en volautomatisch op de werf gepompt.
  • Betreft het een kleine oppervlakte en ga je liever zelf aan de slag, dan kan je opteren voor zakjes kant-en-klaar Betopor Plus.

B. Bestaande vloer behouden

Is er al een betonplaat aanwezig of kan er op de bestaande vloer verder gewerkt worden, dan is isoleren met onze EPS-Silverplaten ideaal. EPS-Silverplaten zijn het best isolerende Betopor-product met een Lambdawaarde van < 0,030.

De isolatieplaten kunnen zonder folie op de ondergrond worden geplaatst of op een uitvulling in Betopor. Dit is een uiterst geschikte basis voor vloerverwarming. Wil je zelf EPS-Silverplaten plaatsen? Er gingen je al wat DIY-ers voor, zoals Sietske en Wouter bijvoorbeeld!

Ook hier kan je van een isolatiepremie genieten bij het plaatsen van Betopor EPS-Silverplaten van minstens 6 cm dik.

Let op! De isolatiepremie bij renovatie is enkel verkrijgbaar indien de werken werden uitgevoerd door een erkend aannemer, met een R-waarde ≥ 2.

2. Muren isoleren

EPS-Silverplaten zijn ook de geknipte isolatie voor muurrenovaties. Doordat ze watervast en krimpvrij zijn, kan je ze zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van een woning gebruiken. Daarnaast beschikt elke plaat over een gladde en een gewafelde zijde, die laatste kan rechtstreeks bepleisterd worden. Voeg daarbij de sterke Lambdawaarde van <0,030 en duurzaamheid die er op alle vlak bovenuit steekt en je krijgt EPS-Silverplaten als de gedroomde muurisolatie!

3. Dak isoleren

A. Helling creëren

Op je plat dak een isolerende laag onder helling aanbrengen? Kies dan voor Betopor Roofmix. De isolatiechape wordt door onze diensten vakkundig geplaatst zodat je zeker bent van een kwalitatief resultaat.

B. Topscore voor Lambdawaarde

Voor wie een straffe λ-waarde een must is, zijn onze EPS-Silverplaten de absolute aanrader met een λ-waarde van 0,030 en hun watervaste en krimpvrije eigenschappen. EPS-Silverplaten zijn beschikbaar in diktes tussen 5 en 30 cm en hebben een handig formaat van 60 x 120 cm. Daarnaast zijn ze goed te verlijmen voor epdm. Wil je op een plat dak een helling creëren? Laat dan een laag Betopor Roofmix storten alvorens de isolatieplaten te plaatsen.

Gallerij 22 Gallerij 32 Gallerij2

Heb je jouw ideale isolatieproduct gevonden?

Dan kan je hier rechtstreeks een offerte aanvragen. Wil je toch nog wat meer informatie of specifiek advies voor jouw renovatieproject? Aarzel niet om ons te contacteren, we begeleiden je graag!
Overzicht5