Waarom voor Betopor kiezen?

Er bestaan honderden varianten van isolatiemateriaal, die elk op hun beurt beloven dé beste keuze voor jouw project te zijn. Waarom zou je dan voor Betopor kiezen? Milieuvriendelijkheid, correcte waardes en een kwalitatieve plaatsing zijn maar enkele van onze vele troeven. Lees verder en laat je overtuigen van de Betopor-kwaliteit!

Een hart voor het milieu

Wij zitten al meer dan 25 jaar in het vak en we maken vandaag in de eerste plaats het verschil door een doorgedreven milieuvriendelijke aanpak. Alle Betopor-producten worden ontwikkeld en gefabriceerd door Verpola in Brugge. Begin jaren ’90 startte Verpola (Verwerking Polystyreen Afval) met de recyclage van EPS-afval uit containerparken. De gewonnen EPS-korrels zijn dan ook de basis voor tal van Betopor-producten: Betopor Pro, Plus, Floormix en Roofmix.

Vandaag maakt Verpola ook zelf EPS-Korrels op basis van grafiet. Die gebruiken we voor onze 2e generatie producten, die heel sterke thermische isolatiewaarden hebben, zoals onze Betopor Silver LD & HD en de EPS-Silverplaten. Alle Betopor-producten combineren 2% EPS-korrels met 98% droge lucht als isolator. Ze hebben dus quasi geen nadelige invloed op het milieu. Om de korrels goed te binden, gebruiken we alleen kwalitatief Portlandcement gemengd met kalk en hoogovenslak.

Detailfoto blog 1 20191

Door de bril van ons onderzoeksteam

In ons eigen onderzoekslabo zijn we dag in, dag uit bezig met de verdere ontwikkeling van de producten. Onze eigen formules worden uitvoerig getest op goede verwerkbaarheid voor het beste isolatieresultaat.

We voeren drukproeven uit, testen de densiteit, meten de lambdawaardes,… om te kunnen garanderen dat onze producten aan alle normen beantwoorden wanneer jij ze in jouw project gebruikt. We communiceren trouwens alleen de waardes zoals die op de werf gemeten worden om je een volledig en betrouwbaar beeld van de energieprestaties te geven.

Betopor: betrouwbare isolatiekampioen

Onze producten voldoen aan de strenge normen van ATG voor druksterkte en zijn opgenomen in de EPB-databank met waarden die op de werf gemeten zijn. Je kan bij ons ook rekenen op accurate lambdawaardes. Ons systeem Betopor Silver Plus scoort op alle vlakken dankzij de basislaag isolatiechape in combinatie met de drukvaste en vochtbestendige EPS-Silverplaten.

Opgelet:

De waarden van sommige andere aanbieders in de EPB-databank zijn dikwijls laboresultaten en dus best met een korreltje zout te nemen. Er gebeurt dan meestal geen controle op de werf waardoor je een vertekend beeld krijgt van de isolatiewaarden met als gevolg een onder-geïsoleerde woning.


De Betopor-producten zijn trouwens hét beste milieu- en budgetvriendelijk alternatief voor PUR-schuimen. Omwille van gevaarlijke broeikasgassen is het gebruik van die isolatieschuimen vanaf eind 2022 verboden.

Echte Betopor: wereld van verschil

Onze merknaam Betopor wordt vaak gebruikt om alle EPS-isolatiechape te benoemen. Daar zitten echter minderwaardige namaakproducten tussen die bijlange niet voldoen aan de strenge eisen van Betopor. Om zeker te zijn van Betopor-topkwaliteit op jouw werf, neem je best rechtstreeks contact met ons op.

Alle échte Betopor-producten zijn voorzien van ons logo. Op elke EPS-Silverplaat staat zelfs een stempel. De plaatsing gebeurt altijd door ons eigen plaatsingsbedrijf maKs of door een erkende Betopor-partner. Zo kan je altijd vertrouwen op een kwalitatieve afwerking.

01ba77ac729d3b0c495c7239a7747cce2029040a9a Gallerij blog 1 2019 2 Gallerij blog 1 2019 3

Wil je dat jouw woning voldoet aan de strenge isolatienormen?

Dan zijn de milieuvriendelijke en duurzame Betopor-producten een must! Een offerte op maat voor jouw project vraag je eenvoudig aan via onze website.

712 overzichtsfoto blog 1 2019