Betopor® dakisolatie
bij renovatie

Heeft je woning een plat dak dat om isolatie vraagt? Of wil je de woning tijdens het renoveren uitbreiden met een aanbouw met een plat dak? Betopor® is sowieso de meest duurzame isolatieoplossing. Onze producten zorgen voor een performant afschot én een sterke isolatiewaarde. Ook een watervast, krimpvrij en duurzaam resultaat zijn evident met Betopor®!

01905a3d938b70f041517d2b225d99e78e8fb8e2c1

Voordelen van renoveren met Betopor® dakisolatie

  • Performant: Betopor® EPS-Silverplaten bieden een lambdawaarde van < 0,030 zonder het dak zwaar te belasten.
  • Goede afwatering: onze isolerende mortel leent zich uitstekend om het ideale afschot op een plat dak te creëren.
  • Kwalitatief afgewerkt: de isolatie is brandvertragend en perfect combineerbaar met EPDM of roofing.

De perfecte dakisolatie voor je renovatie

Van een sterke afschotlaag als kwalitatieve basis tot een omgekeerd dak voor een allesomvattende dakrenovatie, met Betopor® zit je goed voor een duurzaam isolatieresultaat.

Betopor EPS-Silverplaten

Betopor EPS-Silverplaten (lambda < 0,030) bovenop een bestaand plat of hellend dak zijn de perfecte drager voor elke dakafwerking.

1a Hellend dak 15 cm Betopor EPS Silverplaten

Betopor omgekeerd dak

Een bestaand plat dak na-isoleren aan de buitenzijde, doe je met Systeem Betopor Omgekeerd dak.  Daarbovenop komt een ballastlaag.

Omgekeerd dak 2

Betopor Roofmix

Onze ervaren plaatsers creëren een afschotlaag met Betopor Roofmix voor een optimale regenwaterafvoer. Daarnaast worden leidingen netjes in de isolerende mortel weggewerkt. De gemiddelde R-waarde van deze laag mag in rekening gebracht worden voor de totale benodigde R-waarde van het dak.

Meer rea 20

Betopor & Resitrix

Een compleet systeem dat Betopor Roofmix, Betopor EPS-Silverplaten en Resitrix-EPDM combineert. Het resultaat is drukvast, uitmuntend geïsoleerd en vormt bovendien de ideale ondergrond voor groendaken.

Foto 2

Tips & tricks over dakisolatie bij renovatie

  • Na het isoleren van je dak kan je ook makkelijk zonnepanelen installeren. Betopor® isolatie is immers voldoende drukvast en dus perfect om zonnepanelen op te plaatsen.
  • Misschien wil je een vleugje groen toevoegen na de dakrenovatie? Een groendak matcht helemaal met ons systeem Betopor & Resitrix. Het biedt voldoende draagvermogen, is waterdicht en wortelvast, … laat die beplanting maar komen!
  • Isolatieplaten rechtstreeks verlijmen op de isolatiemortel of bestaande dakbedekking is gangbaar in een renovatieproject. Maar wist je dat Betopor EPS-Silverplaten ook mechanisch kunnen geplaatst worden op een houten of metalen draagvloer?

De installatie van Betopor®
dakisolatie
in je renovatieproject

Je dakrenovatie uitvoeren met Betopor®? Roep de hulp in van onze ervaren plaatsers om Roofmix op de werf te pompen. Als handige klusser kan je de Betopor EPS-Silverplaten ook gerust zelf plaatsen. Liever alles uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook!

3a Plat dak creëren helling met Betopor Plus

Betopor® dakisolatie in je renovatie?

Je plat dak kwalitatief isoleren? Vraag een offerte en we adviseren je graag over de gepaste isolatieoplossing.