Betopor® vloerisolatie
bij renovatie

Kwalitatieve vloerisolatie is essentieel voor een geslaagde renovatie. Je creëert optimaal wooncomfort, voldoet aan de geldende normen en kunt bovendien vaak rekenen op renovatiepremies. Kies je voor Betopor®? Dan ben je ook zeker van een duurzaam resultaat. Onze gasvrije vloerisolatie behoudt immers zijn vorm en kracht doorheen de tijd én is vriendelijk voor mens en milieu.

01fd40092c18ea4c6bab93ecd97b0bc894f354ec39

Goed renoveren begint met de vloer isoleren!

 • Goed voor de portemonnee: er zijn diverse renovatiepremies en ook je energierekening zal lager zijn dankzij kwalitatieve vloerisolatie.
 • Boost je wooncomfort: de vloer voelt nooit koud aan tijdens de winter en in de zomer hou je hitte beter buiten.
 • Match met je droomvloer: parket, tegels of polybeton, met of zonder vloerverwarming, Betopor® vloerisolatie past bij elke vloeropbouw en afwerking.

Welke vloerisolatie voor jouw renovatie?

Met Betopor® zit je goed om elk renovatieproject kwalitatief en duurzaam te isoleren. Met onze isolerende mortels kun je een 2-in-1 vloerplaat op volle grond plaatsen. Daarnaast zijn de Betopor EPS-Silverplaten geschikt om zowel op Betopor als rechtstreeks op de bestaande vloerplaat te installeren.  Daarnaast zijn de gewenste isolatiewaarde en de beschikbare ruimte doorslaggevend in je keuze voor vloerisolatie. 

 

Betopor Floormix

Ons plaatsingsteam komt deze isolatiemortel pompen en plaatsen op de werf. Zo ben jij zeker van een hoogdrukvast resultaat. Met een lambdawaarde van 0,085 vormt Betopor Floormix ook de ideale 2-in-1 vloerplaat.

Betopor FLOORMIX website 2

Betopor Plus (55 l-zak kant-en-klaar voor gebruik)

Als doe-het-zelver de vloer in je renovatieproject isoleren? Zeker! Betopor Plus vermeng je eenvoudig met water en je isolerende mortel is klaar voor gebruik! Gebruik Betopor Plus als doe-het-zelver voor kleinere oppervlaktes of het wegwerken van leidingen.

Betopor Plus website

Betopor Pro (110 l-zak zonder cement)

Voor moeilijk bereikbare werven is Betopor Pro een oplossing. De aannemer mengt de inhoud van de zakken op de werf zelf, met toevoeging van water en cement.  

01a1b756071abb38c08e4cba991666fb17ee0e7a4c

Betopor Silver HD (High Density)

Vloerisolatie nodig met extra sterkte? Betopor Silver HD leent zich uitstekend voor renovaties waarbij de ondergrond net iets minder stabiel is. Ook de grotere akoestische demping is een plus.

Betopor Silver HD website 2

Betopor EPS-Silverplaten

EPS-Silverplaten kunnen rechtstreeks op een bestaande vloer worden geplaatst of je kunt ze combineren met Betopor Floormix of Betopor Silver.  Zo creëer je een extra scherpe isolatiewaarde.

01c88967dd4e9dd0226909991c280dc91d1e5ae63f

Alles begint bij een slimme vloeropbouw

Voor kwalitatieve vloerisolatie in je renovatieproject is voldoende ruimte voor de vloeropbouw essentieel. Voorzie dit vanaf de ontwerpfase en je kunt zeker zijn van een uiterst duurzaam resultaat. De vloeropbouw omvat o.a. de vloerplaat met de technieken, isolatie, vloerverwarming, polybeton of chape met vloerafwerking.

Om een 2-in-1 vloerplaat te realiseren, graaf je 30 à 35 cm uit, voor:

 • folie en bewapeningsnet 
 • +/- 20 cm Betopor Floormix of Silver HD
 • +/- 10 cm chape en vloerafwerking
 • Optioneel:  met een Betopor EPS-Silverplaat van 6 cm verdubbel je quasi de isolatiewaarde. Ook perfect om vloerverwarming op te tackeren.

 

 

Tips & tricks over vloerisolatie in renovatie

 • Zorg dat je een R-waarde van ≥ 2 creëert via een erkende aannemer om te genieten van een premie voor vloerisolatie.
 • Bestaande vloer behouden of uitgraven tot op volle grond? Betopor® past altijd. Vraag ons advies.
 • Betopor op de verdiepingen geeft bovendien extra akoestisch comfort.
 • Vloerwarming voorzien in je renovatie? In dit geval is een hoge isolatie noodzakelijk. Je kunt vloerverwarming rechtstreeks tackeren op onze isolerende mortels en op Betopor EPS-Silverplaten. Ook bij klassieke radiatoren helpt vloerisolatie om warmteverliezen tegen te gaan.
 • Noteer een eenduidige meterpas om een correcte plaatsing van de isolerende mortels te garanderen.  

Renoveren met
Betopor® vloerisolatie

Je vloeren duurzaam renoveren met Betopor®? Ons ervaren team komt de isolatie vakkundig plaatsen! Ga je liever zelf aan de slag? Zowel Betopor EPS-Silverplaten als Betopor Plus zijn oplossingen op maat van doe-het-zelvers.

Betopor Renovatie vloer

Betopor® vloerisolatie in je renovatie?

Vraag ons advies en een offerte voor duurzame Betopor® vloerisolatie in je renovatieproject!