Betopor® vloerisolatie
bij nieuwbouw

Vloerisolatie is een cruciaal element bij nieuwbouw. Het helpt om aan de huidige normen te voldoen en geeft je wooncomfort een aanzienlijke boost. Wil je een duurzaam isolatieresultaat? Bij Betopor® ben je aan het juiste adres. Onze vloerisolatie heeft een zeer lange levensduur door de stabiele vorm en constante isolatiewaardes, is milieuvriendelijk en grondstofbesparend.

01d1037b151eb79c8473524f17769540384dfe3e3b

Vloerisolatie: een must in nieuwbouw

 • Energiezuinig wonen: vloerisolatie verlaagt je energierekening, een welgekomen zakcentje.
 • Verhoogd comfort: tijdens de winter voelt de vloer minder koud aan, in de zomer blijven hitte en vocht beter buiten.
 • Voor elke vloer: gietvloer met vloerverwarming, stijlvolle tegels of klassiek parket … vloerisolatie matcht met elke vloeropbouw en afwerking.

De juiste keuze voor je nieuwbouw

Wij adviseren het Systeem Betopor Silver Plus of Betopor Silver LD C60 isolatiemortel als vloerisolatie in nieuwbouw. Beide oplossingen zijn duurzaam, uiterst kwalitatief en perfect voor het tackeren van vloerverwarming! Zowel de gewenste isolatiewaarde als de beschikbare dikte zijn bepalend voor de uiteindelijke keuze.

 

Systeem Betopor Silver Plus

Systeem Betopor Silver Plus is ons meest performante systeem en leent zich uitstekend als vloerisolatie bij nieuwbouw. Je behaalt moeiteloos de hoogste isolatienormen (U < 0.24) en je vloer is oersterk, drukvast en krimpvrij. Eerst voorzien we een laag Betopor Silver waarin alle nutsleidingen netjes zijn weggewerkt. Daarbovenop komen de Betopor EPS-Silverplaten.

Plaatsen silverplaten

Betopor Silver LD C60 isolatiemortel

Betopor Silver is een isolatiemortel op basis van zilvergrijze grafiet EPS-korrels. Kies je voor deze oplossing als vloerisolatie in je nieuwbouw, dan kun je zeker zijn van een vochtbestendig, drukvast en krimpvrij resultaat.

01e04e2f9d2a7a9b5e2605390b6773847ec83cf918

Betopor EPS-Silverplaten

Het is ook mogelijk om enkel te isoleren met EPS-Silverplaten. De lambdawaarde is steeds lager dan 0,030 en ook de kwaliteit van de plaat is top of the bill. Waterdicht, drukvast, krimpvrij én een echte meerwaarde in elke nieuwbouw.

Betopor EPS Silverplaten website

Betopor Makaris

Extra akoestisch comfort creëren doe je met Betopor Makaris. Dit mattensysteem wordt geplaatst tussen de isolerende mortel en de afwerkingschape. Het geluid in het gebouw wordt zo geabsorbeerd met een akoestische verbetering van minimaal 32 dB.

MAKARIS website

Kwalitatieve vloeropbouw met Betopor®

Het is zeer belangrijk om vanaf de planfase voldoende ruimte te voorzien voor de Betopor® vloerisolatie. Dit is immers dé basisvereiste voor een kwalitatief eindresultaat. De vloeropbouw bestaat meestal uit de vloerplaat waarop de technieken bevestigd worden, isolatie, vloerverwarming, dekvloer en de uiteindelijke afwerking.

Bij het systeem Betopor Silver Plus heb je al snel (minimum) 25 cm nodig:

 • 8 cm Betopor Silver
 • 8 cm Betopor EPS-Silverplaten
 • 9 cm chape & vloerafwerking

 

 

Tips & tricks voor vloerisolatie in nieuwbouw

 • Vloerisolatie aanbrengen op alle verdiepingen zorgt voor extra akoestisch comfort. Dit is trouwens verplicht in appartementsgebouwen.
 • Kies voor vloerisolatie met een goede drukvastheid, anders gaat je vloer misschien verzakken na verloop van tijd.  Een isolerende mortel, zoals die van Betopor®, speelt op veilig met een erg hoge drukvastheid.
 • Bij vloerverwarming is voldoende isolatie nog belangrijker. Maar ook bij verwarming via radiatoren blijft isolatie noodzakelijk.
 • Het plaatsen van een eenduidige meterpas is cruciaal. De afgewerkte vloerpas kan zijn: dorpels voor- en achterdeur, schuiframen, bovenkant afgewerkte trap, hoogte deuropening, dorpel lift.

 

 

Welke chape?

Op Betopor isolatiemortel en op Betopor EPS-Silverplaten adviseren wij volgende chapes. 

 • ​7 cm vezelcompound chape met vloerverwarming
 • ​​5 cm vezelcompound chape zonder vloerverwarming
 • 5 cm anhydriet chape met vloerverwarming
 • 3.5 cm anhydriet chape zonder vloerverwarming
 • alternatief bij zeer beperkte vloeropbouw : Cemdure 200F, 2 tot 3,5 cm  
 • met Schlüter-Bekotec-Therm vloerverwarmingssysteem op Betopor Silver (altijd geschuurd), 1 cm zandcement chape afgewerkt met een ontkoppelingsmat

Betopor® vloerisolatie
plaatsen in nieuwbouw

Je kunt rekenen op ons ervaren team om de isolatie vakkundig te plaatsen. We komen op de werf met een Betopor®-vrachtwagen en voeren de isolatiewerken uit volgens de regels van de kunst!   

011a46e2db31cd497931baa856069c6e8afea16868

Betopor® vloerisolatie in je nieuwbouw?

Laat je door ons adviseren of vraag meteen een offerte aan!