Authentieke hoeve met respect gerenoveerd

In het Vinkennest in Harelbeke transformeerde Bovijn-Waterelle Architecten de stallingen, kelders en schuur van de oude hoeve tot een hedendaagse omgeving. De vloeren werden kwalitatief geïsoleerd met Betopor®.

Het Vinkennest omvat een woning, ontvangst- en receptieruimte en feestzaal waarin authentieke hoeve-elementen de show stelen. Wij dachten graag mee met de architecten over een oplossing op maat, met respect voor het erfgoed en de integriteit van de oorspronkelijke structuren.

Betopor® EPS-Silverplaten als match

De Betopor® EPS-Silverplaten zijn uiterst geschikt om toe te passen in een setting zoals deze. Vanuit onze ervaring met het renoveren van historische gebouwen, adviseerden we 8 cm Betopor® Silver gecombineerd met twee lagen van 6 cm Betopor® EPS-Silverplaten.

De schuur vormde een uitzondering. Daar werd geopteerd voor 6 cm Betopor® EPS-Silverplaten op het gelijkvloers. Op de verdieping werd geïsoleerd met Betopor® Plus. Deze kant-en-klare zakjes isolatiemortel zijn perfect voor kleine en moeilijk toegankelijke ruimtes.  

Bovenop de isolatie kwam een laag vezelcompoundchape en een afwerking uit stampleem, parket of steentapijt – volledig in lijn met de authentieke architectuur. 

01fef1f8bc6f3d994afcafb04abfad156478d6d358 010352bcdb2da7b1049d9194c6fd7d4d56f678517c 014193da8abd02a77e62531649a80e1d7cb59be575

Charme meets hedendaags comfort

De isolatieoplossingen sloten mooi aan bij de esthetische en functionele behoeftes van de hoeve. Wil je ook kwalitatieve isolatie matchen met de charme van een hoeve of authentiek gebouw? Contacteer ons gerust. We denken graag mee!

Een Betopor product of systeem in jouw project ?

Vraag snel en eenvoudig een offerte op maat aan voor jouw concreet project of specifieke toepassing. Via het formulier bezorg je ons heel wat relevante info over je woning of project. Zo leren we jou en je project wat beter kennen en kunnen we meteen de juiste oplossing en inschatting bezorgen.