Bewuste keuze voor Betopor in nieuwbouwwoning

In Menen lieten bouwheren Karlijn Vanwalleghem en Geert Van Hoecke een nieuwe gezinswoning bouwen met bijhorende tuinberging. Als zaakvoeder van de WVS Bricks is Geert al meer dan 50 jaar actief in de sector. Hij weet dus als geen ander hoe belangrijk de materiaalkeuze is.

Geert wou absoluut geen PUR-platen in de nieuwbouwwoning. De reden? PUR heeft de neiging tot krimpen in de spouw en de vloer, maar heeft de neiging tot uitzetten op platte daken. De PUR-platen bevatten gassen die emigreren in de tijd, waardoor ook de isolatiewaarde vermindert. Daarom werd er beslist om met de drukvaste Betopor EPS-Silverplaten te werken, ze bevatten geen gassen die kunnen ontsnappen en behouden ten allen tijde hun isolatiewaarde.  Geert is dan ook helemaal overtuigd van de gecreëerde meerwaarde voor zijn woning door het gebruik van Betopor Isolatie.

Onze multifunctionele Betopor EPS-Silverplaten zijn trouwens ook de perfecte basis voor het verlijmen van steenstrips, een specialiteit van de West-Vlaamse Steencentrale. 

IMG 5027 IMG 6634 IMG 8935

Van vloer tot dak met Betopor

Het volledige project werd met Betopor optimaal geïsoleerd:

  • Vloer: de vloeren werden op volle grond geïsoleerd met Betopor Floormix (0.085) op een dikte van 8 cm met daarbovenop EPS-Silverplaten (0.030) van 16 cm. U-waarde 0.11 W/m²K
  • Muur: zowel de spouwmuren als de muren met een houtbekleding zijn geïsoleerd met EPS-Silverplaten van 12 cm. U-waarde muren met houtbekleding 0.22 W/m²K, gemene muur 0.19 W/m²K, spouw 0.23 W/m²K
  • Dak: het plat dak van de woning is geïsoleerd met 16 cm Betopor Silver (0.051), op het plat dak van de tuinberging werd 12 cm geplaatst. U-waarde dak woning 0.15 W/m²K
  • S-peil van de woning = S29
  • E-peil van de woning = E20

De benodigde isolatiediktes zijn eerder dun door de compactheid van de woning. Het is dus een mythe dat EPS altijd veel dikker moet zijn! We wensen Karlijn en Geert een mooie toekomst in hun duurzaam geïsoleerde woning.

Een Betopor product of systeem in jouw project ?

Vraag snel en eenvoudig een offerte op maat aan voor jouw concreet project of specifieke toepassing. Via het formulier bezorg je ons heel wat relevante info over je woning of project. Zo leren we jou en je project wat beter kennen en kunnen we meteen de juiste oplossing en inschatting bezorgen.