Renson Outdoor - NOA 

Showroom, kantoren, productie en outdoor-beleving achter een 380 m-lange indrukwekkende façade. Een "zero energy impact" project waar de Betopor-producten perfect op hun plaats zijn!

De platte daken waren een echte uitdaging door het beperkt aantal afvoerpunten. De draagvloer is immers van betonkernactivering voorzien waardoor het onmogelijk was om het gebruikelijke aantal afvoergaten te boren. De plaatsing gebeurde dan ook volgens een uitgekiend afwateringsplan. Met BETOPOR ROOFMIX konden we hier de ideale isolerende hellingslaag creëren.

In de showroom werd gekozen voor een betonvloer. Onder de gigantische oppervlakte geslepen beton, gaat een slimme vloeropbouw schuil. Als eerste werd een vlakke uitvullaag BETOPOR FLOORMIX aangebracht om alle nutsleidingen weg te werken. Daarbovenop kwam de vloerverwarming en de betonvloer. Als laatste werden de gevels in glas en aluminium geplaatst.

Voor de kantoren, de ontmoetingsruimte en de keuken werd geopteerd voor 27 cm BETOPOR SILVER LD C60, die in 2 keer werd geplaatst. Na de eerste laag van 15 cm werd 1 dag gewacht alvorens de resterende 12 cm te plaatsen. Die rusttijd zorgt voor een uiterst vlak resultaat.

In andere, kleinere ruimtes werd gekozen voor BETOPOR SILVER PLUS: een combinatie van BETOPOR SILVER LD C60 met daarop de BETOPOR EPS-SILVERPLATEN M25-SE. Deze platen worden in een mal gevormd en hebben een densiteit van 25 kg/m³. Die densiteit zorgt ervoor dat de plaat waterdicht en dampopen is én brandvertragend werkt.

BINST ARCHITECTEN

EMBO ARCHITECTEN

HOOFDAANNEMER RUWBOUW STADSBADER

01abdcc11b57f8b95937b426cc5363b16729cd20a9 01d9d2b9f54a5652dbe6ffc7ee648933228bf527ce Overzichtsfoto

Een Betopor product of systeem in jouw project ?

Vraag snel en eenvoudig een offerte op maat aan voor jouw concreet project of specifieke toepassing. Via het formulier bezorg je ons heel wat relevante info over je woning of project. Zo leren we jou en je project wat beter kennen en kunnen we meteen de juiste oplossing en inschatting bezorgen.