Steenstrips als authentieke én slimme gevelbekleding

In ons nieuwste product Betopor Silverstone combineren we Betopor EPS-Silverplaten met steenstrips. Maar wat zijn steenstrips nu exact? Wat zijn de voordelen? Hier lees je alles wat je moet weten over steenstrips. Alvast een tipje van de sluier: ze passen perfect in ons duurzaam gedachtengoed!

Steenstrips zien er eigenlijk uit als bakstenen zoals iedereen ze kent, maar dan met enkele verborgen eigenschappen. Een klassieke bakstenen gevel wordt gemetst met stenen van ongeveer 9 cm dik. Steenstrips zijn daarentegen maar 2 cm dik en worden verlijmd op een ondergrond. Waarom je specifiek voor steenstrips zou kiezen? Simpel! Ze zijn zowel geschikt voor renovatie als voor nieuwbouw en ze bieden heel wat bijkomende voordelen voor je woning!

1036 betopor blogpost 1e foto 1a

Voordelen van steenstrips

Steenstrips bieden op zich al dezelfde voordelen van klassieke bakstenen. Ze zijn van gelijkaardige kwaliteit en voldoen aan de Belgische Benor-normen en Europese CE-normen. Dat wil zeggen dat ze vormvast, onderhoudsvriendelijk, vorstbestendig én onbrandbaar zijn. Maar dat is slechts het begin … steenstrips hebben nog tal van andere voordelen voor je in petto!

  1. Ecologische keuze: voor het produceren van steenstrips zijn er heel wat minder grondstoffen nodig dan voor volle bakstenen. Bovendien kun je met hetzelfde aantal stenen een veel groter oppervlak bedekken.
  2. Plaatsbesparend: door hun beperkte afmetingen win je ruimte die je bijvoorbeeld kan gebruiken om je gevel kwalitatief te isoleren. Logisch dat steenstrips vaak gekozen worden bij renovatie!
  3. Charmante look: je gevel krijgt dezelfde uitstraling als met klassieke bakstenen. Je hebt trouwens keuze uit heel wat verschillende tinten, structuren en rasters.
  4. Vlot geplaatst: met steenstrips komt er geen metselwerk aan te pas. Ze worden verlijmd op de muur of de isolatie. Wist je dat er speciale steenstrips voor hoeken bestaan? Even opvoegen en klaar!
  5. Beperkte ingreep: bestaande deuren en ramen kunnen behouden blijven waardoor je dure aanpassingskosten vermijdt.

Silverstone steenstrips

Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt voor een gevelrenovatie met Betopor Silverstone, bezorgen we je een prijs per vierkante meter. Deze prijs omvat altijd de Betopor EPS-Silverplaten, de lijm, de isolatiepluggen en de steenstrips volgens jouw keuze. Er zijn heel wat stijlen en afwerkingen beschikbaar! Neem alvast een kijkje op Westvlaamse Steencentrale www.w-v-s.be.

197 11 Strip glazuur

Heb je vragen over Betopor Silverstone? Of wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw (renovatie)project?

Aarzel niet om ons te contacteren of vraag direct een offerte aan!
1036 betopor blogpost 1e foto 1a