Expert in EPS-isolatie sinds 2000

Sinds 2000 laten we een duurzame wind waaien doorheen de isolatiewereld. De eerste Betopor-isolatie werd gecreëerd op basis van gerecycleerde EPS-korrels van Verpola. Om een antwoord te bieden op de steeds hogere eisen voor isolatienormen, kwamen er later ook producten op basis van grafiet EPS-parels bij. Vandaag vormt onze EPS-isolatie een vaste waarde en blijven we steeds innoveren om ook toekomstige eisen duurzaam in te vullen.

Duurzaam isoleren als uitdaging

Vanuit een duurzame gedachte en maatschappelijke betrokkenheid bracht zaakvoerder Carl Ghistelinck Betopor® initieel op de markt als isolatiemortel. Het was een ultralicht en thermisch isolatieproduct met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De gerecycleerde EPS-korrels zijn niet alleen uitstekende isolators, ze passen ook uitstekend in onze hedendaagse samenleving. We zijn er ons immers steeds meer van bewust dat we op zoek moeten gaan naar kwalitatieve alternatieven voor schaarser wordende grondstoffen.
 

 

Inhouse expertise

Van productontwikkeling tot plaatsing, samen zorgen we voor een kwalitatief isolatieresultaat op elk vlak. Het volautomatisch machinepark is de basis voor een sterke productie, ons gedreven team doet de rest! Van vriendelijk onthaal over deskundig advies tot kwalitatieve plaatsing van de EPS-isolatie … team Betopor® staat voor je klaar!

Betopor Geschiedenis ontstaan verpola artikel
Carl Opsomming

"Een werkdag is heel afwisselend voor ons, van offertes maken over productontwikkeling tot werfopvolging. Onze grootste uitdaging is mensen te overtuigen van het product Betopor en hun project vervolgens te realiseren volgens de regels van de kunst. Wij halen de meeste voldoening uit tevreden klanten!"

Carl Ghistelinck

Zaakvoerder - Betopor

Innovatieve EPS-isolatie door de jaren heen

▶ 1992

Oprichting Verpola nv

Start VERPOLA: VERwerking POLystyreen Afval! Pionier met eigen recyclage-unit voor het maken van nieuwe grondstoffen uit piepschuimafval & -verpakkingen.

▶ 2000

Eigen merknaam Betopor®

Lancering van isolatiemortel o.b.v. gerecycleerde EPS-korrels onder de eigen merknaam Betopor® (BETOn styroPOR).

Betopor verwerking

▶ 2012

Octrooien Betopor Silver en Makaris

We ontwikkelen BetoporSilver met grafiet EPS-korrels als basis en ook het akoestische isolatiesysteem ​​Makaris komt op de markt.

▶ 2014

Vloerisolatie Betopor Silver Plus

Lancering van het nieuwe vloerisolatiesysteem ‘Betopor Silver Plus’. De combinatie van Betopor Silver isolatiemortel met Betopor EPS-Silverplaten.

▶ 2017

Betopor EPS-Silverplaten: isolatie en tackerplaat

Als eerste fabrikant ter wereld stellen we een 100% vochtwerende en krimpvrije Isolatie-tackerplaat voor. 1 Plaat voor alle isolatietoepassingen!

Betopor over ons Betopor Silver

▶ 2020

Betopor® & Resitrix voor groendaken

Zowel Betopor EPS-Silverplaten als Betopor Roofmix zijn vlot te combineren met Resitrix EPDM: dé perfecte basis voor ecologische groendaken. [13]

▶ 2021

Gevelisolatie Betopor Silverstone met steentrips

Binnen een gesloten ETICS-systeem wordt de gevel geïsoleerd met Betopor® EPS-Silverplaten en afgewerkt met steenstrips naar keuze.

▶ 2023

Isolatie rechtstreeks bovenop de bestaande dakbedekking

Bestaande daken na-isoleren met onze Betopor EPS-Silverplaten met ballast, zonder afbraakwerken te moeten uitvoeren.

▶ ...

Work in progress

Betopor over ons Betopor Silverstone

Ontdek onze producten

Je project kwalitatief isoleren met Betopor®? Aarzel niet om onze producten te ontdekken. We adviseren je met veel kennis en plezier over de ideale toepassing in jouw project.