Verpola als grondlegger van Betopor®

Verpola bvba (VERwerking POLystyreen Afval) focust sinds 1992 op de recyclage van EPS-verpakkingsmaterialen, ook gekend als piepschuim. Door de jaren heen evolueerde het bedrijf naar de productie van duurzame isolatiemortels onder de naam Betopor®. Tot op vandaag vormen de gerecycleerde EPS-korrels de basis van menig Betopor®Floormix vloerisolatie.

Pionier in EPS-recyclage

In de begindagen bood Verpola een oplossing voor de verwerking van de EPS-beeldbuisverpakkingen van fabrikant Philips te Brugge. Deze werden slechts eenmalig gebruikt en zorgden voor een gigantische te recycleren afvalberg. Daarnaast zette Verpola ook een inzamelcircuit op voor pre- en postconsumer afval. Je kent ongetwijfeld het milieustraatje in het containerpark waar ook EPS wordt ingezameld. Hier lees je alles over het recyclageproces!

Initieel werden de gerecycleerde korrels vooral gebruikt als toeslagstof voor bakstenen, bodemverbeteraar, plantensubstraat, vulling voor zitzakken, grondstof voor nieuwe verpakkingen of werden de korrels door extrusie tot kristalpolystyreen gesmolten. Later kwam daar ook de ontwikkeling van isolatiemortels bij. Sinds 2000 bracht Betopor® al talrijke innovaties op de isolatiemarkt.


Ecologisch verantwoorde grondstof

EPS is 100% recycleerbaar, 100% CFK- en HFK-vrij, bevat voor 98% lucht en slechts 2% polystyreen. Kortom: een hoogwaardig materiaal met uitstekende thermische en mechanische eigenschappen. Dat maakt van EPS dé grondstof bij uitstek voor de Betopor®-isolatieproducten. Dankzij hun milieuvriendelijke karakter zijn ze een zeer duurzaam alternatief voor gespoten PUR dat voor 60% bestaat uit milieuschadelijke HFK's.

Verpola Detail

Persberichten over Verpola

Betopor®: de innovatieve isolatie. Het is geen fabeltje, Verpola, de producent van Betopor isolatie, startte zo’n 30 jaar geleden als recyclagebedrijf van EPS-verpakkingsmateriaal. Dat we een échte pionier waren met eigen recyclage-unit voor het maken van nieuwe grondstoffen uit piepschuimafval/verpakkingen blijkt uit de vele artikelen die in de pers verschenen!