Bespaar dankzij milieuvriendelijke en duurzame isolatie

Milieuvriendelijke isolatiematerialen zijn aan hun opmars bezig. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu en de gezondheid, maar ook erg duurzaam en budgetvriendelijk. Ontdek hier de voordelen van isoleren met Betopor.​

In situ gespoten isolatiematerialen bestaan uit chemische elementen zoals isocyanaat, polyol, HFK blaasgassen en CO2 waardoor ze slecht zijn voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Het typische broeikaseffect dat deze isolatiematerialen met zich meebrengen is extreem hoog. Hier lees je meer over de schadelijke effecten.

Net door dit broeikaseffect wordt de CO2-uitstootbesparing van een woning eigenlijk tenietgedaan. Bovendien neemt de isolatiewaarde van dergelijke materialen met de jaren sterk af. Redenen genoeg dus om te opteren voor een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief!

Detail blog 2 2019

Veilig en gezond

Alle isolatieproducten van Betopor zijn milieuvriendelijk omdat ze samengesteld zijn op basis van EPS-korrels, die slechts 2% polystyreen bevatten en 98% lucht, cement en toeslagstoffen. Betopor wordt enerzijds vervaardigd op basis van gerecycleerde witte EPS-korrels, voor Floor- en Roofmix en anderzijds op basis van nieuwe zilvergrijze EPS-grafietkorrels voor Betopor Silver en Betopor EPS-Silverplaten.

Doordat de isolator in EPS lucht is, bevatten de korrels geen broeikasgassen. Ze zijn veilig voor de bewoners, plaatsers én het milieu! Bij het verbranden van EPS komen geen giftige stoffen vrij.

Kwaliteit gegarandeerd

Alle Betoporproducten worden streng gecontroleerd op kwaliteit. In ons eigen labo meten we o.a. de lambdawaarde, de druksterkte en de densiteit. Bij het berekenen van de isolatiewaarde (lambdawaarde) houden wij ook rekening met de luchtvochtigheid en rekenen we uiteindelijk met de ‘praktische’ rekenwaarde. Lambdawaardes droog gemeten geven nooit de werkelijke waarde. Deze worden nochtans vaak, ten onrechte, gebruikt!

Het spreekt dus voor zich dat alle Betoporproducten uitblinken in correcte isolatiewaardes. Doorheen de jaren behouden ze steevast hun isolatiewaarde en vorm. De nieuwste isolatienormen volgens het S-peil haal je moeiteloos met de juiste combinatie van Betoporproducten.

De perfecte EPS-kringloop

Wist je dat EPS volledig recycleerbaar is? De witte EPS-korrels die we gebruiken voor de isolatiechapes, zijn gerecycleerd uit EPS-verpakkingen die we inzamelen via de industrie en containerparken. Die korrels kunnen in de toekomst op hun beurt opnieuw worden gerecycleerd.

De Silverproducten op basis van EPS-grafietkorrels zijn eveneens recycleerbaar. Zo is de cirkel helemaal rond. Hier lees je meer over EPS en onze recyclageactiviteit ‘Verpola [re] engineering air’.

Producten in de praktijk

Of je nu thermisch en/of akoestisch wenst te isoleren … Betopor biedt een oplossing naar gelang de toepassing en de beschikbare uitvulhoogte.

De vloer van je nieuwbouwwoning isoleer je best met ons systeem Betopor Silver Plus, dit is een combinatie van Betopor Silver isolatiechape met daarbovenop de Betopor EPS-Silverplaten. De hoogste isolatienormen worden moeiteloos behaald doordat de lucht gevangen zit in de EPS-korrels. Het grafiet van de zilvergrijze EPS-parels absorbeert de warmte en geeft deze niet meer af. Daarnaast is Betopor Silver isolatiechape een uitstekende oplossing voor geluiddemping, het milieu én jouw budget!

Bij renovatieprojecten is een isolerende vloerplaat in Betopor Pro en Plus of Floormix een absolute aanrader. De installatie is eenvoudig: na het uitbreken van de oude vloer, wordt een plasticfolie en een bewapeningsnet geplaatst. Daarna wordt ongeveer 20 cm Betopor isolatiechape aangebracht en vlak getrokken. Op de vloerplaat komt er chape en vloerafwerking. Kortom: een snelle, efficiënte en goedkope oplossing bij vloerrenovatie!

Ook voor een plat dak hebben we de gepaste oplossing. De afschotlaag wordt aangebracht met Betopor Roofmix. Daarop worden een dampscherm en Betopor EPS-Silverplaten geïnstalleerd. Als laatste komt bovenop de isolatie de dakdichting, met ballast of groendak als optie.

0133ef443da5e726472516ee0e0186d9d019b2708f IMG 4505 jpg Renovatie

Voor de installatie kan je rekenen op het vakmanschap van ons eigen plaatsingsbedrijf maKs of op de erkende Betopor partners.

 Vraag hier een offerte op maat voor jouw project. Met Betopor isoleer je milieuvriendelijk en duurzaam en het is bovendien nog goed voor je portemonnee!

Slide 13