Betopor is thuis in elke nieuwbouw

Betopor® en nieuwbouw? Dat matcht! Onze kwalitatieve producten isoleren alle muren, vloeren en daken op een duurzame manier. Benieuwd welke Betopor® het best in jouw nieuwbouw past? We gidsen je graag doorheen de mogelijkheden!

Meer en meer mensen gaan voor hun nieuwbouw op zoek naar duurzame materialen. Een beweging die wij alleen maar kunnen toejuichen! Want zo bouwen we nu al aan een mooie toekomst.

Betopor® past perfect in deze visie. Onze producten combineren (gerecycleerde) EPS-parels en pure lucht als isolator! Je
isoleert zo niet alleen duurzaam, je woning voldoet ook moeiteloos aan de huidige norm van 0,24 als maximale U-waarde voor vloeren, daken en muren.
013f055fe41c04dc84acf741b23048e0fe1cb34a6d1

Betopor® vlot integreren

De verschillende isolatieproducten, mortels en platen, laten zich makkelijk matchen met diverse bouwstijlen en wensen. De enige
voorwaarde? Vanaf de planfase voldoende dikte voorzien voor de gewenste isolatie.

We adviseren je over de ideale isolatie voor jouw project in deze blog, maar even graag doen we dat persoonlijk! Ook voor de plaatsing van Betopor vloerisolatie kun je trouwens op ons rekenen. Doe-het-zelver in hart en nieren? Zelfs dan kan je met een gerust hart aan de slag met Betopor-producten. Let’s go!

➜ Vloerisolatie

De vloer van je nieuwbouw isoleer je met Betopor Silver of het systeem Betopor Silver Plus. Alles hangt af van de gewenste dikte en isolatiewaarde, maar met het systeem Betopor Silver Plus haal je veruit de performantste isolatie in huis.

Het systeem Betopor Silver Plus combineert Betopor Silver met EPS-Silverplaten. Alle nutsleidingen worden uitgevuld in een laag isolatiemortel waarop EPS-Silverplaten worden geplaatst. Het resultaat: een oersterke, krimpvrije en milieuvriendelijke basis. Vloerverwarming plaatsen of de vloer meteen verder afwerken? Jij kiest!

De ideale vloeropbouw

  • Wanneer je kiest voor kwalitatieve vloerisolatie is het belangrijk om voldoende ruimte te voorzien. We adviseren minimaal 16 cm Betopor Silver.
  • Ga je voor het Systeem Betopor Silver Plus? Dan is minstens 8 cm Betopor Silver en 8 cm Betopor EPS-Silverplaten nodig om een U-waarde van 0,16 te bekomen.
Bovenop de isolatie moet je natuurlijk ook ruimte voorzien voor de chape en de vloerafwerking!

Tip voor doe-het-zelvers

Als doe-het-zelver kan je de Betopor EPS-Silverplaten makkelijk zelf plaatsen. Zelfs in lagen kan dit probleemloos als de beton vlak ligt en de leidingen gegroepeerd zijn geplaatst. Met zakjes Betopor Plus worden de leidingen tussen de eerste laag vlakgesmeerd. De tweede laag komt hier dan vol op te liggen. Dat is een werkje voor de echte DIY’ers!

➜ Dakisolatie

Om het dak van je nieuwbouw te isoleren zijn er twee mogelijkheden. Met Betopor Roofmix maak je een correcte helling op een plat dak, de Betopor EPS-Silverplaten zijn een topkeuze voor de beste isolatiewaarde. De platen zijn vlot te verlijmen voor EPDM met solvent-arme primers en absorberen goed geluid.


Alle Betopor-dakisolatie geeft een krimpvrij en vormvast resultaat. Je kunt er zonder problemen zonnepanelen of zelfs een groendak op installeren. De keuze is steeds afhankelijk van de situatie en de gewenste dakafwerking. We adviseren je graag!


➜ Muurisolatie

Je muren isoleren? Ook daarvoor zijn onze Betopor EPS-Silverplaten uiterst geschikt. De platen behouden jaar na jaar hun vorm, waardoor voegen mooi gesloten blijven, alsook hun goede isolatiewaarde doordat ze geen gassen bevatten die ontsnappen in de tijd. Daarnaast zijn ze niet gevoelig voor vocht of cement.

Je kunt Betopor EPS-Silverplaten bij zowat elk type muur gebruiken:
  • Binnenmuren: direct bepleisterbaar op gewafelde zijde
  • Buitenmuren: combineer met steenstrips voor een instant afwerking
  • Spouwmuren: vertrouw op watervaste en krimpvrije platen

Betopor EPS-Silverplaten M25-SE als alleskunners

Je merkt het, in een nieuwbouwproject zijn Betopor EPS-Silverplaten de ideale oplossing voor zowat elke isolatie-uitdaging.
  • Dankzij hun handige formaat van 60 x 120 cm zijn ze makkelijk te plaatsen en ook hun lambdawaarde van <0,030 is een grote troef.
  • Maar er is meer: de platen behouden hun vorm en isolatievermogen gedurende hun hele levensduur. Zo blijft jouw nieuwbouw een leven lang optimaal geïsoleerd, zonder schadelijke gassen of schuimen.
  • Bovendien zijn de platen na afbraak 100% recycleerbaar. Circulair van begin tot eind!
01da08a0dd4363b6ceb7883613ddb3a6a65e6b9f9b 01e8b4c1996262338e9853bc937019b99aa6ef3244 Foto nieuwsbrief1

Je nieuwbouwwoning kwalitatief isoleren met Betopor®?

Aarzel niet om ons te contacteren. We adviseren je met veel kennis en plezier over de ideale toepassing in jouw project. Weet je al wat je wenst? Dan kan je ook vlot online een offerte aanvragen. Tot snel!
Overzichtsfoto blog1