Duurzaam isoleren is goed voor je portemonnee

De stijgende energieprijzen zijn de laatste maanden niet meer uit het nieuws weg te denken. Een huis verwarmen wordt enorm duur waardoor mensen op zoek gaan naar creatieve oplossingen om de kosten te drukken. Waarom starten we niet bij de basis? Dankzij duurzame isolatie heb je immers een pak minder energie nodig om de temperatuur in huis op peil te houden.


Duurzaam isoleren met Betopor®

Wil je isoleren op een duurzame manier? Dan zit je goed bij Betopor®. We zetten sinds jaar en dag in op milieuvriendelijke isolatie. Hier geen schuim of gassen, wel EPS-korrels met enkel lucht als isolator. Lucht ontsnapt niet en heeft geen CO2 uitstoot!

We testen al onze isolatieproducten zorgvuldig in het labo én op de werf. Dat is de beste garantie op een krimpvrije en drukvaste isolatie met een duurzame constante isolatiewaarde gedurende de volledige cyclus van een gebouw.
Overzichtsfoto blog2

Renovatie duurzaam aanpakken

In oude gebouwen is duurzaam renoveren absoluut een goed idee. De isolatie laat er vaak te wensen over waardoor de energieprijzen makkelijk de pan uit kunnen swingen. In ons gamma vind je de ideale duurzame isolatie voor het dak, de muren en de vloeren.

Ons systeem voor een 2-in-1-vloerplaat is bijvoorbeeld een populaire oplossing. Onder oude vloeren ligt vaak enkel aarde. Onze isolerende vloerplaat is dan de perfecte oplossing. Je slaat twee duurzame vliegen in één klap én het is een stuk goedkoper dan een nieuwe betonnen vloerplaat met isolatie achteraf.

Duurzame uitbouw

Plan je om je woning uit te breiden? Houtskeletbouw is een opkomende en duurzame methode voor een uitbouw. Bovendien kan je voor de isolatie 100% vertrouwen op onze EPS-Silverplaten. In het kader van een studie rond ETICS (buitengevel-isolatiesystemen) kwamen ze zelfs met een topscore uit de bus!

Duurzaamheid als evidentie in nieuwbouw

In een hedendaagse nieuwbouw is duurzame isolatie niet meer weg te denken. Alle Betopor®-producten zijn hier makkelijk toepasbaar, met met ons Systeem Betopor Silver Plus als uitblinker. Je voldoet vlot aan de huidige normen voor nieuwbouw én werkt met een mens- en milieuvriendelijk systeem. Duurzaamheid op elk vlak!

Financieel duwtje in de rug

Vandaag duurzaam isoleren is investeren in de toekomst. Je zult het verschil ongetwijfeld merken op je energiefactuur. Benieuwd hoe groot het voordeel is? Online vind je verschillende tools die de terugverdientijd van de isolatie berekenen.

Wie renoveert, kan nu al genieten van een financieel voordeel. Vanaf het najaar kun je immers een beroep doen op Mijn VerbouwPremie. De verschillende energie- en renovatiepremies van Fluvius en Wonen-Vlaanderen worden vanaf 1 oktober 2022 gebundeld in één digitaal loket.
019cddfd3d211e6a3659d3799c07cb6d4c33bcb468 01996899c6171ed029a2a790832ff214bbcf705f1f1 01dc62d0baec5f9f8da360f44d6da80b56f1bd6649

Benieuwd naar onze duurzame isolatieproducten?

Of wil je meer weten over de beste keuze voor jouw project? Contacteer ons voor advies op maat. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst!
Overzichtsfoto blog