Een Betopor-project van A tot Z

Omdat elk project anders is, gaan wij voluit voor een persoonlijke aanpak op maat. Wat zijn de mogelijkheden van het gebouw? Welke verwachtingen hebben de toekomstige bewoners? Om het ideale isolatieresultaat te bekomen, doorlopen we 6 concrete stappen. We starten bij de kennismaking en eindigen met duurzame isolatie. Benieuwd wat de andere fases zijn? Je ontdekt het hier!

Bij Betopor pakken we de dingen anders aan. Wij isoleren niet met gas, maar kiezen bewust voor lucht als isolator. Dat is onze garantie op een duurzaam resultaat, in alle betekenissen van het woord.

Betopor-isolatie doorstaat moeiteloos de tand des tijds en past door zijn recyclagemogelijkheden perfect binnen circulaire economie. Onze isolatie is bovendien milieuvriendelijk doordat er nooit schadelijke gassen kunnen vrijkomen. Met onze persoonlijke benadering maken wij ook op servicevlak het verschil.

01abe0c022139d079cd0c9e73beb200133ed81ba75

1. Nice to meet you

Telefoon, mail, website, social media zoals Facebook, … alle wegen leiden naar Betopor! Binnen de 24 uur mag je van ons normaliter een reactie verwachten. Eerst leren we je graag wat beter kennen. Geef ons zeker alle mogelijke info over je woning mee, zo kunnen we meteen een juiste inschatting maken.

Tip: Contacteer ons gerust al tijdens de ontwerpfase. Zo kan er voldoende vloeropbouw worden voorzien voor onze duurzame isolatie.

Indien gewenst komen we op werfbezoek om de noden en mogelijkheden van je woning ter plaatse in te schatten.

2. Elk detail telt

Natuurlijk ben je benieuwd naar wat Betopor voor jou in petto heeft. Om je te adviseren richting de ideale isolatie is het voor ons belangrijk om een compleet beeld te hebben van jouw wensen voor de woning.

Enkele aandachtspunten:
 • Welke isolatiewaarde wil je behalen?
 • Welke isolatiedikte is mogelijk?
 • Ben je een doe-het-zelver of wil je een beroep doen op onze plaatsingsdiensten?
 • Gaat het om een verbouwing of nieuwbouw?
 • Zijn er duidelijke plannen van de woning beschikbaar?
 • Wil je vloerverwarming integreren?
 • Is er water en elektriciteit aanwezig op de werf?
 • Kan een grote oplegger de werf bereiken?
Op basis van deze info stellen we je de meest geschikte isolatieoplossing voor en geven we een richtprijs mee.

3. Bewust kiezen voor Betopor

We adviseren je bij jouw isolatiekeuzes. Er zijn immers heel wat voor de hand liggende én minder evidente factoren die een rol spelen. Natuurlijk is een goede isolatiewaarde essentieel, maar vergeet je ook niet naar andere eigenschappen te kijken? Zo is Betopor-isolatie altijd drukvast, krimpvrij en ongevoelig voor vocht.

Ook de lambdawaarde is een belangrijk element. Voor ons is het evident dat je isolatie krijgt met de gewenste lambdawaarde, maar dat is helaas niet altijd het geval. Isolatiemortels met onrealistisch lage lambdawaardes presteren vaak ondermaats waardoor je woning slechter geïsoleerd is en helemaal niet beantwoordt aan de voorschriften in het EPB-lastenboek. Wees dus gerust kritisch, isolatie heeft immers een groot effect op de duurzaamheid van je woning! Wie voor Betopor kiest, kan zeker zijn dat de isolatiewaarde is wat je verwacht!

4. Offerte op maat

Na alle inschattingen en adviesrondes, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Op basis van de definitieve plannen maken we een sluitende offerte op. Die omvat de gekozen isolatieproducten, alsook de eventuele plaatsing door ons aannemingsbedrijf maKs. Uiteraard kan je hiervoor ook samenwerken met één van onze erkende partners of zelf de handen uit de mouwen steken. In dat laatste geval kan je rekenen op onze professionele raad om jou op weg te helpen.

5. Werken inplannen

Wanneer je de offerte goedgekeurd hebt, plannen we de plaatsing in. Reken hiervoor op een termijn van ongeveer vier weken. De isolatie kan geplaatst worden nadat alle nutsleidingen geïnstalleerd zijn. Plaatsing in een wind- en waterdicht gebouw is altijd beter, maar het is geen absolute must.

Tip: Moet onze vrachtwagen (22 m) op de openbare weg parkeren? Vergeet dan niet om een parkeervergunning aan te vragen bij je gemeente!

6. Correcte plaatsing

We komen de Betopor-isolatie op het afgesproken moment plaatsen. Kan je alle puntjes in deze checklist afvinken? Dan zijn we helemaal klaar voor een vlotte plaatsing!

 • Zorg bij vloerisolatie dat de vloer bezemschoon is.
 • Dakisolatie kan enkel geplaatst worden bij droog en vorstvrij weer.
 • Een correcte aanduiding van de meterpas is essentieel.
 • Check nog eens of de aangevraagde parkeerplaats vrij is.
 • Er moet voldoende regen- of stadswater aanwezig zijn en elektriciteit wanneer er geschuurd moet worden.
Naargelang de grootte van de werf, kan het pompen van de isolatie enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen. Houd er rekening mee dat de isolatiechape minimaal 3 dagen moet drogen, tijdens de winter kan dit langer zijn. De isolatie mag in die periode niet worden betreden zodat de ondergrond helemaal intact blijft. Na de droogperiode kunnen de EPS-Silverplaten of de verdere vloerafwerking worden geplaatst.

Gallerij 1 Gallerij 2 1 Gallerij 3 1

Benieuwd naar de mogelijkheden van Betopor-isolatie voor jouw woning?

Vraag hier een offerte aan of contacteer ons om jouw wensen te bespreken. We staan voor je klaar!
Overzicht 12