DOSSIER VLOERISOLATIE - DEEL 1: Waarom investeren in vloerisolatie?

Energiezuinig, comfortabel, milieuvriendelijk … het zijn maar enkele voordelen van een woning met thermische vloerisolatie. Dankzij onze professionele plaatsing of handige oplossingen zoals vloerisolatieplaten en DIY isolatiemortel is de klus bovendien snel geklaard. Nutsmaatschappijen geven graag nog een duwtje in de rug met premies voor vloerisolatie bij renovatie. Waar wacht je nog op?

Vloerisolatie: alleen maar voordelen

Met vloerisolatie scoor je op verschillende vlakken. Eerst en vooral verhoogt het jouw leefcomfort. Dankzij thermische vloerisolatie voelt de vloer altijd aangenaam aan. De warmte wordt over de ganse oppervlakte gelijkmatig verdeeld en je behaalt bij het opwarmen makkelijk een temperatuur van 20°C. Vloerisolatie werkt ook geluiddempend voor een betere akoestiek. Als kers op de taart draagt vloerisolatie bij tot een goede gezondheid, omdat het vocht en condensatie voorkomt!

Ook financieel heeft vloerisolatie een mooi voordeel in petto. Wist je bijvoorbeeld dat er dankzij thermische vloerisolatie 15 tot 20% meer warmte in huis blijft? Dat merk je op je energiefactuur. Bovendien stijgt de waarde van de woning, want je kan een beter energielabel voorleggen. Win-win!

Detail311

Vloerisolatie in nieuwbouw

In een nieuwbouwwoning speelt thermische vloerisolatie een belangrijke rol bij het behalen van de EPB-eisen. Op de verdiepingen brengt vloerisolatie dan weer extra akoestisch comfort. Dit laatste is trouwens verplicht in appartementsgebouwen.


Voor elke vloer in een nieuwbouwproject is onze Betopor Silver Plus de ideale keuze. Deze oplossing bestaat uit twee lagen: Betopor Silver LD en Betopor EPS-Silverplaten. Hiermee behaal je moeiteloos de hoogste isolatienormen. Top of the bill: de vloerisolatieplaten vormen de perfecte basis om vloerverwarming op te tackeren.


Wil je vloerverwarming in huis, dan is thermische vloerisolatie een must. De isolatie komt onder het buizensysteem waardoor de warmte volop naar boven wordt geleid via de chape . Bovendien zorgt goede vloerisolatie ervoor dat het verwarmingssysteem beter werkt en de gevraagde temperatuur sneller wordt bereikt!


Verbouwen? Vergeet je vloerisolatie niet!

Als je gaat renoveren, kan je kiezen voor vloerisolatie en vloerplaat in één. Handig toch?! De Betopor isolatiechape wordt gestort in de uitgegraven vloer. Als fervente doe-het-zelver kan je dus kiezen om zelf Betopor Plus te plaatsen. Na de droogtijd kan de vloer vlot afgewerkt worden met chape en de gewenste vloerbekleding.


Renovatiepremies 2020

Wist je dat je via de netbeheerder van je gemeente een premie kan aanvragen voor de renovatie van een bestaande woning, wooneenheid of woongebouw? Dit beperkt zich trouwens niet tot vloerisolatie!
  • vloer- en kelderisolatie: Rd-waarde 2 m²K/W – 6 euro/m²;
  • dakisolatie of zoldervloerisolatie: Rd-waarde 4.5 m²K/W – 4 euro/m² (door aannemer) of 2 euro/m² (doe-het-zelf);
  • na-isolatie van bestaande buitenmuur: premies van 6 tot 15 euro/m² (werken onder begeleiding van architect of uitgevoerd door gecertificeerd aannemer).

wil je een offerte voor vloerisolatie op maat van jouw project?

Of wil je de pro’s en contra’s afwegen tussen je vloer isoleren met platen of met chape? Aarzel niet om ons te contacteren of onmiddellijk een offerte aan te vragen!

852 blog 1